Tennisplaza

Azarenka en Serena Williams krijgen wild card voor Miami

Victoria Azarenka - © Jimmie48 Tennis Photography

Volgende week staat het WTA-toernooi van Miami (Verenigde Staten, $ 7 972 535) op het programma. Serena Williams (NG) en Victoria Azarenka (WTA-204) krijgen een wild card. 

Vorige week maakten Azarenka en Williams nog hun comeback op het WTA-circuit. Komende week komen ze in actie op de Miami Open. De Wit-Russische kon het toernooi drie keer winnen, het laatst in 2016. Williams is recordhoudster met acht titels.

Het toernooi zal ook het podium vormen voor de terugkeer van Bethanie Mattek-Sands (WTA-140). Het voormalige nummer één van de wereld in het dubbel keert terug na een gruwelijke blessure die ze opdeed in Wimbledon vorig jaar.

Elise Mertens (WTA-22), Alison Van Uytvanck (WTA-50) en Kirsten Flipkens (WTA-69) zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Dominika Cibulkova (WTA-30) en Lucie Safarova (WTA-34) hebben verstek gegeven voor het toernooi.

Jong talent krijgt een kans

Revelatie op de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $ 8 648 508) Amanda Anisimova (WTA-149), zestien jaar, krijgt eveneens rechtstreeks een plaats op de hoofdtabel. Zij haalde knap de vierde ronde maar verloor daarin van Karolina Pliskova (WTA-5). Mede-junioren Claire Liu (WTA-241), winnares van het juniorentoernooi op Wimbledon vorig jaar, en de 15-jarige Whitney Osuigwe (WTA-625), nummer één bij de juniores en kampioene op Roland Garros, krijgen de kans om te proeven van het hoogste niveau.