Home » Geen categorie » Venus Williams wint zusterstrijd in Indian Wells, Svitolina sneuvelt

Venus Williams wint zusterstrijd in Indian Wells, Svitolina sneuvelt

Venus Williams wint zusterstrijd in Indian Wells, Svitolina sneuvelt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $8 648 508) heeft Venus Williams (WTA-8) de strijd met haar zus Serena Williams (NG) gewonnen. Elina Svitolina (WTA-4) sneuvelde in de derde ronde. 

In de 29e wedstrijd tussen beide speelsters was oudere zus Venus Williams dit keer de beste van Serena. De twee leverden een mooie wedstrijd af. Dankzij één enkele break kon Venus de openingsset binnenhalen en leidde in de tweede met 3-0. Serena was haar vechtlust nog niet kwijt en knokte zich terug in de wedstrijd. Bij een tweede kans om de wedstrijd uit te serveren was het raak voor Venus. Voor het eerst sinds 2014 kon ze winnen van haar zus Serena.

“Haar niveau was erg hoog en het was erg moeilijk om de wedstrijd uit te maken. Het zal niet lang duren voordat ze terug toernooien wint”, aldus Venus na de wedstrijd. Ook Serena complimenteerde haar tegenstander.

“Ik denk dat dit haar beste spel is sinds een tijdje. Ze maakte weinig fouten en deed alles goed. Ik denk dat dit een erg goede wedstrijd was voor haar.”

Simona Halep (WTA-1) was ook een aandachtige kijkster van de wedstrijd tussen de twee Amerikanen. Gevraagd voor wie supporterde, gaf ze volgend antwoord:

“Vanavond ben ik gewoon fan van de sport en de zussen Williams.”

Venus neemt het nu op tegen Anastasija Sevastova (WTA-20) die met 6-3 en 6-3 won van Julia Görges (WTA-12).

Carla Suárez Navarro (WTA-27) zorgde voor de verrassing van de dag door te winnen van Svitolina. In hun zesde onderlinge ontmoeting haalde de Spaanse de zege binnen met 7-5 en 6-3. Ze moest slechts één keer haar opslag inleveren. Suárez Navarro moet het nu opnemen tegen Danielle Collins (WTA-117). De Amerikaanse won in een strijd tussen de wild cards van de achttienjarige Sofya Zhuk (WTA-136) met 6-4 en 6-4.

Carolina Wozniacki (WTA-2) had meer dan twee uur nodig om de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-49) van zich af te houden. Er vielen heel wat breaks te noteren aan beide kanten van het net maar de Deense wist uiteindelijk de zege binnen te halen met 6-4, 2-6 en 6-3. Ze mag zich nu opmaken voor een wedstrijd tegen Daria Kasatkina (WTA-19) die met 6-4 en 6-3 won van Sloane Stephens (WTA-13).

Titelverdedigster Elena Vesnina (WTA-24) moest haar meerdere erkennen in Angelique Kerber (WTA-10). Beide speelsters wisselden heel wat break uit in de eerste manche maar het was de Duitse die het hoofd koel hield aan het einde van de set. In de tweede manche speelde Kerber een stuk constanter, maar het was niet haar beste wedstrijd. Het werd 7-5 en 6-1 na 1 uur en 39 minuten wedstrijd. Haar volgende tegenstander wordt Caroline Garcia (WTA-7) die zuinig won met 7-5 en 6-4 van Daria Gavrilova (WTA-26).

koen

koen

Meer nieuws