Home » Geen categorie » Wozniacki struikelt in vierde ronde Indian Wells, Kerber maakt komaf met Garcia

Wozniacki struikelt in vierde ronde Indian Wells, Kerber maakt komaf met Garcia

Wozniacki struikelt in vierde ronde Indian Wells, Kerber maakt komaf met Garcia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $8 648 508) moet afscheid nemen van Carolina Wozniacki (WTA-2) in de vierde ronde. Angelique Kerber (WTA-10) maakte korte metten met Caroline Garcia (ATP-7). 

De kwartfinales op het WTA-toernooi van Indian Wells zijn bekend. Hierin vinden we twee ongeplaatste speelsters terug: Petra Martic (WTA-51) en Naomi Osaka (WTA-44).

De 20-jarige Daria Kasatkina (WTA-19) zorgde echter voor de verrassing van de dag door het nummer twee van de plaatsingslijst naar huis te sturen. De Russische strafte een zwakke tweede opslag van Wozniacki af en won met 6-4 en 7-5 na 1 uur en 40 minuten. Kasatkina staat zo voor de tweede keer in de kwartfinale in Indian Wells.

Haar volgende tegenstander wordt Kerber die nagenoeg foutloos bleef tegen Garcia. De Duitse zette de 6-1, 6-1 overwinning na iets meer dan één uur wedstrijd op het scorebord. Kerber en Kasatkina speelde vier keer eerder tegen elkaar. In de onderlinge ontmoetingen staat het 2-2.

Osaka beleeft een goede tijd in Indian Wells. De 20-jarige Japanse staat voor het eerst in de kwartfinale van de BNP Paribas Open. Ze had hiervoor drie sets nodig tegen de Griekse Maria Sakkari (WTA-58). Osaka haalde de overwinning binnen met 6-1, 5-7 en 6-1 na 1 uur en 50 minuten.

Haar volgende tegenstander wordt Karolina Pliskova (WTA-5) die een einde maakte aan het sprookje van Amanda Anisimova (WTA-149). De Tsjechische won met 6-1 en 7-6 (2). Pliskova staat zo voor het derde jaar op rij in de kwartfinale van het zogenaamde vijfde Grand Slam.

Venus Williams (WTA-8) zette haar queeste naar een eerste titel in Indian Wells voort door te winnen van Anastasija Sevastova (WTA-20). De Amerikaanse kon de zuinige winst binnenhalen met 7-6 (6) en 6-4 na 1 uur en 46 minuten tennis. In de kwartfinale komt ze uit tegen Carla Suárez Navarro (WTA-27) die een einde maakte aan hun stuntwerk van Danielle Collins (WTA-117). De Spaanse won met 6-2 en 6-4 en speelt zo voor de negende keer tegen Williams. De Amerikaanse leidt met 5-3 in de onderlinge ontmoetingen.

Simona Halep (WTA-1) won in haar vierde ronde relatief eenvoudig van de Chinese Qiang Wang (WTA-55). De Roemeense, die op zoek is naar een tweede titel na haar winst in 2015, kon de zege binnen halen na 1 uur en 15 minuten met 7-5 en 6-1.

In haar kwartfinale ontmoet ze de Kroatische Martic. De 27-jarige Martic haalde haar eerste kwartfinale op de BNP Paribas Open na 6-3, 7-6 (4) winst tegen Marketa Vondrousova (WTA-54).

koen

koen

Meer nieuws