Tennisplaza

Belgen sneuvelen tijdens kwalificaties Ethias Trophy

Germain Gigounon - © Melissa Van de Wiele

Op de Ethias Trophy in Bergen (€ 106 500 +H) werd zondag de tweede kwalificatieronde afgewerkt. Er kwamen vier landgenoten in actie, maar niemand wist door te stoten naar de beslissende kwalificatieronde.

Yannick Mertens (ATP-248) kwam als eerste in actie tegen de 33-jarige Florent Serra (ATP-417). De als achtste geplaatstse Belg kon geen vuist maken tegen de Fransman en verloor met 3-6 4-6 na ruim één uur.

Maxime Autom (ATP-301) moest aan de bak tegen vijfde reekshoofd Yann Marti (ATP-214). In de eerste set regende het breaks, die uiteindelijk in het voordeel van de Zwitser uitdraaiden : 3-6. In set twee viel de beslissing pas op het eind, na 1 uur en 39 minuten won Marti met 3-6 5-7.

Michael Geerts (ATP-1003) stond voor een erg moeilijke opgave tegen de veel hoger gerangschikte Uladzimir Igantik (ATP-205) uit Wit-Rusland. Na 1 uur en 16 minuten moest hij het onderspit delven met 4-6 2-6.

Als laatste moest Germain Gigounon (ATP-286) proberen om de Belgische eer te redden tegen topreekshoofd Jesse Huta Galung (ATP-187). Hij redde maar liefst 14 breakpunten, maar kon niet voorkomen dat de Nederlander toch drie keer door zijn opslag ging, terwijl hij zelf maar één keer kon breaken. Na 1 uur en 37 minuten ging hij met 4-6 5-7 onderuit.

Op maandag komen Olivier Rochus en Steve Darcis in actie in het dubbelspel, zij nemen het op tegen het Duitse duo Tobias Kamke en Philipp Marx. Ook Julien Cagnina (ATP-328), die de laatste wildcard kreeg, moet de arena in tegen het zevende reekshoofd Andreas Haider-Maurer (ATP-94). Naast Cagnina komen er nog vijf landgenoten in actie op de hoofdtabel.