Home » Ethias Trophy » Belgen sneuvelen tijdens kwalificaties Ethias Trophy

Belgen sneuvelen tijdens kwalificaties Ethias Trophy

Belgen sneuvelen tijdens kwalificaties Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Ethias Trophy in Bergen (€ 106 500 +H) werd zondag de tweede kwalificatieronde afgewerkt. Er kwamen vier landgenoten in actie, maar niemand wist door te stoten naar de beslissende kwalificatieronde.

Yannick Mertens (ATP-248) kwam als eerste in actie tegen de 33-jarige Florent Serra (ATP-417). De als achtste geplaatstse Belg kon geen vuist maken tegen de Fransman en verloor met 3-6 4-6 na ruim één uur.

Maxime Autom (ATP-301) moest aan de bak tegen vijfde reekshoofd Yann Marti (ATP-214). In de eerste set regende het breaks, die uiteindelijk in het voordeel van de Zwitser uitdraaiden : 3-6. In set twee viel de beslissing pas op het eind, na 1 uur en 39 minuten won Marti met 3-6 5-7.

Michael Geerts (ATP-1003) stond voor een erg moeilijke opgave tegen de veel hoger gerangschikte Uladzimir Igantik (ATP-205) uit Wit-Rusland. Na 1 uur en 16 minuten moest hij het onderspit delven met 4-6 2-6.

Als laatste moest Germain Gigounon (ATP-286) proberen om de Belgische eer te redden tegen topreekshoofd Jesse Huta Galung (ATP-187). Hij redde maar liefst 14 breakpunten, maar kon niet voorkomen dat de Nederlander toch drie keer door zijn opslag ging, terwijl hij zelf maar één keer kon breaken. Na 1 uur en 37 minuten ging hij met 4-6 5-7 onderuit.

Op maandag komen Olivier Rochus en Steve Darcis in actie in het dubbelspel, zij nemen het op tegen het Duitse duo Tobias Kamke en Philipp Marx. Ook Julien Cagnina (ATP-328), die de laatste wildcard kreeg, moet de arena in tegen het zevende reekshoofd Andreas Haider-Maurer (ATP-94). Naast Cagnina komen er nog vijf landgenoten in actie op de hoofdtabel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws