Tennisplaza

Bemelmans met stunt naar kwartfinale in Bergen

Ruben Bemelmans - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Ruben Bemelmans heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op de Ethias Trophy in Bergen (Challenger, € 106 500). Hij schakelde het zevende reekshoofd Andreas Haider-Maurer uit.

Bemelmans (ATP-177) won dinsdag in zijn eerste ronde in drie sets van de Roemeen Adrian Ungur (ATP-150). In de tweede ronde moest de Genkenaar de strijd aangaan met top 100-speler en zevende reekshoofd Haider-Maurer. Het was het eerste duel tussen onze landgenoot en de Oostenrijker.

De eerste set verliep gelijkopgaand tot 3-3. Toen kreeg Bemelmans een aantal breakpunten op de opslag van Haider-Maurer. De 26-jarige Belg benutte het vierde breakpunt en kwam zo op een break voorsprong. Hij gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en pakte de eerste set met 6-4.

In de tweede set bleven de twee spelers aan elkaar gewaagd. Bij 5-5 brak Bemelmans voor een tweede keer in de match door de opslag van zijn tegenstander. Hij kon op zijn opslag de match afmaken en deed dit met verve. Bij 30-30 sloeg Bemelmans een ace en daarna benutte hij zijn tweede matchpunt. In de kwartfinale moet hij het opnemen tegen het Tsjechische derde reekshoofd Jiri Vesely (ATP-78).