Home » Ethias Trophy » Bemelmans met stunt naar kwartfinale in Bergen

Bemelmans met stunt naar kwartfinale in Bergen

Bemelmans met stunt naar kwartfinale in Bergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op de Ethias Trophy in Bergen (Challenger, € 106 500). Hij schakelde het zevende reekshoofd Andreas Haider-Maurer uit.

Bemelmans (ATP-177) won dinsdag in zijn eerste ronde in drie sets van de Roemeen Adrian Ungur (ATP-150). In de tweede ronde moest de Genkenaar de strijd aangaan met top 100-speler en zevende reekshoofd Haider-Maurer. Het was het eerste duel tussen onze landgenoot en de Oostenrijker.

De eerste set verliep gelijkopgaand tot 3-3. Toen kreeg Bemelmans een aantal breakpunten op de opslag van Haider-Maurer. De 26-jarige Belg benutte het vierde breakpunt en kwam zo op een break voorsprong. Hij gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en pakte de eerste set met 6-4.

In de tweede set bleven de twee spelers aan elkaar gewaagd. Bij 5-5 brak Bemelmans voor een tweede keer in de match door de opslag van zijn tegenstander. Hij kon op zijn opslag de match afmaken en deed dit met verve. Bij 30-30 sloeg Bemelmans een ace en daarna benutte hij zijn tweede matchpunt. In de kwartfinale moet hij het opnemen tegen het Tsjechische derde reekshoofd Jiri Vesely (ATP-78).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws