Tennisplaza

Flipkens stoot door naar hoofdtabel Cincinnati, Bonaventure redt het niet

Kirsten Flipkens - Β© Christophe Moons (Tennisplaza)

Op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier) heeft Kirsten Flipkens (WTA-79) zich geplaatst voor de hoofdtabel. Ysaline Bonaventure (WTA-121) sneuvelde in de laatste kwalificatieronde.

Na haar felbevochten eerste kwalificatiewedstrijd moest Flipper aan de bak tegen de Amerikaanse Katie Volynets (WTA-350), die een wildcard kreeg voor de kwalificaties. Flipkens won makkelijk de eerste set met 6-1, en leidde met 2-0 in de tweede set toen haar tegenstandster opgaf. De wedstrijd duurde 46 minuten.

Bonaventure redde het niet tegen thuisspeelster Catherine Bellis (WTA-249). Onze landgenote won de eerste set met 6-4, maar daarna trok Bellis met 4-6 en 1-6 het laken naar zich toe. De partij duurde 1 uur en 50 minuten.

Drie Belgen op de hoofdtabel

Op de hoofdtabel neemt Flipkens het op tegen Katerina Siniakova (WTA-55) in de eerste ronde. Elise Mertens (WTA-22) opent de debatten tegen Rebecca Peterson (WTA-46) uit Zweden en Alison Van Uytvanck (WTA-58) ontmoet kwalificatiespeelster Arantxa Rus (WTA-72). Kim Clijsters (NG) haakte geblesseerd af.