Home » WTA » Flipkens stoot door naar hoofdtabel Cincinnati, Bonaventure redt het niet

Flipkens stoot door naar hoofdtabel Cincinnati, Bonaventure redt het niet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier) heeft Kirsten Flipkens (WTA-79) zich geplaatst voor de hoofdtabel. Ysaline Bonaventure (WTA-121) sneuvelde in de laatste kwalificatieronde.

Na haar felbevochten eerste kwalificatiewedstrijd moest Flipper aan de bak tegen de Amerikaanse Katie Volynets (WTA-350), die een wildcard kreeg voor de kwalificaties. Flipkens won makkelijk de eerste set met 6-1, en leidde met 2-0 in de tweede set toen haar tegenstandster opgaf. De wedstrijd duurde 46 minuten.

Bonaventure redde het niet tegen thuisspeelster Catherine Bellis (WTA-249). Onze landgenote won de eerste set met 6-4, maar daarna trok Bellis met 4-6 en 1-6 het laken naar zich toe. De partij duurde 1 uur en 50 minuten.

Drie Belgen op de hoofdtabel

Op de hoofdtabel neemt Flipkens het op tegen Katerina Siniakova (WTA-55) in de eerste ronde. Elise Mertens (WTA-22) opent de debatten tegen Rebecca Peterson (WTA-46) uit Zweden en Alison Van Uytvanck (WTA-58) ontmoet kwalificatiespeelster Arantxa Rus (WTA-72). Kim Clijsters (NG) haakte geblesseerd af.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS