Tennisplaza

Mertens blijft, ondanks bloedneus, op dreef in Rome

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-20) heeft zich relatief vlot geplaatst voor de derde ronde van het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze versloeg de Poolse Magda Linette (WTA-35) in twee sets.

Mertens lijkt de overgang van hardcourt naar gravel goed te hebben verteerd. Tegen Linette begon ze weergaloos: in een mum van tijd stond het 4-0, de Poolse had toen nog geen punt gemaakt op haar eigen opslag. Daarna loste de Belgische het gaspedaal een beetje, maar behield ze wel de controle: 6-2 was het resultaat in set één.

In de tweede set ging Mertens door op haar elan. Bij 5-2 kreeg ze de kans om de wedstrijd te beslissen, maar uitserveren lukte niet. Linette vond plots haar tweede adem, werkte vier wedstrijdpunten weg en kwam ei zo na terug tot 5-5. Zover kwam het echter niet, want het spel moest even onderbroken worden toen Mertens een bloedneus kreeg. Na de medische time-out zette de Belgische alsnog de puntjes op de i: 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 43 minuten.

Danka Kovinic in derde ronde

In de derde ronde wacht Mertens kwalificatiespeelster Danka Kovinic (WTA-86) uit Montenegro. Zij versloeg verrassend zesde reekshoofd Belinda Bencic (WTA-10). Mertens kan revanche nemen voor de uitschakeling van Alison Van Uytvanck (WTA-64) in Istanboel (Turkije, WTA International) vorige week.