Home » WTA » Mertens blijft, ondanks bloedneus, op dreef in Rome

Mertens blijft, ondanks bloedneus, op dreef in Rome

Mertens blijft, ondanks bloedneus, op dreef in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-20) heeft zich relatief vlot geplaatst voor de derde ronde van het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze versloeg de Poolse Magda Linette (WTA-35) in twee sets.

Mertens lijkt de overgang van hardcourt naar gravel goed te hebben verteerd. Tegen Linette begon ze weergaloos: in een mum van tijd stond het 4-0, de Poolse had toen nog geen punt gemaakt op haar eigen opslag. Daarna loste de Belgische het gaspedaal een beetje, maar behield ze wel de controle: 6-2 was het resultaat in set één.

In de tweede set ging Mertens door op haar elan. Bij 5-2 kreeg ze de kans om de wedstrijd te beslissen, maar uitserveren lukte niet. Linette vond plots haar tweede adem, werkte vier wedstrijdpunten weg en kwam ei zo na terug tot 5-5. Zover kwam het echter niet, want het spel moest even onderbroken worden toen Mertens een bloedneus kreeg. Na de medische time-out zette de Belgische alsnog de puntjes op de i: 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 43 minuten.

Danka Kovinic in derde ronde

In de derde ronde wacht Mertens kwalificatiespeelster Danka Kovinic (WTA-86) uit Montenegro. Zij versloeg verrassend zesde reekshoofd Belinda Bencic (WTA-10). Mertens kan revanche nemen voor de uitschakeling van Alison Van Uytvanck (WTA-64) in Istanboel (Turkije, WTA International) vorige week.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws