Home » Xtra » 100 000 Kim Clijsters-eendjes voor het goede doel

100 000 Kim Clijsters-eendjes voor het goede doel

100 000 Kim Clijsters-eendjes voor het goede doel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

‘Een hart voor Limburg’, een streekfonds dat projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen in Limburg steunt, heeft Kim Clijsters weten te strikken als meter voor een grootschalige fundraiser. Het streekfonds ontwierp zelfs een exclusief Kim Clijsters-badeendje voor het goede doel.

Het eendje lijkt als twee druppels water op Clijsters en is te koop voor 7 euro bij de Limburgse JBC-filialen en de webshop van Het belang van Limburg.

De opbrengst van de eendjesverkoop gaat integraal naar ‘Een hart voor Limburg’, dat hoopt er minstens 100 000 aan de man te kunnen brengen. Kopers kunnen op het einde van de maand dan weer deelnemen aan de Limburgse eendjesrace. Die vindt plaats op zondag 25 mei op de Demer ter hoogte van de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt. Bij elk verkocht eendje hoort een unieke code. De eigenaar dient zich met deze code te registreren op www.limburgse-eendjesrace.be. Dezelfde code staat ook gedrukt op een ander eendje, dat zal deelnemen aan de race. Wie de code registreerde van het winnende eendje, wint een Mercedes A-klasse.

“Ik ben met plezier meter geworden van de eendjesrace”, vertelt Clijsters. “Het zit in mij om iets terug te geven. Vooral voor kinderen die het moeilijk hebben. In plaats van mijn steentje, draag ik nu mijn eendje bij.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws