Home » Grand Slam » Roland Garros » 11 500 toeschouwers per dag, drie tenniscomplexen en veelvuldig testen: zo gaat Roland Garros eruitzien

11 500 toeschouwers per dag, drie tenniscomplexen en veelvuldig testen: zo gaat Roland Garros eruitzien

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) mag doorgaan met maximaal 11 500 toeschouwers per dag. Spelers moeten ook verplicht in twee door de organisatoren gekozen hotels verblijven. Dat maakte de Franse tennisfederatie (FFT) vandaag bekend. Het toernooi werd door de coronacrisis uitgesteld naar eind september.

De organisatie had eerder bekendgemaakt dagelijks 20 000 toeschouwers te willen ontvangen, maar de coronamaatregelen in Frankrijk zijn intussen verstrengd. Dagelijks mogen er nu 11 500 mensen het complex binnen.

Het tenniscomplex aan de Porte d’Auteuil zal worden opgedeeld in drie zones, die volledig van elkaar zijn gescheiden. Een zone rond court Philippe-Chatrier, een rond court Suzanne-Lenglen en een rond court Simone-Mathieu. Op de twee grootste courts is plaats voor maximaal 5 000 toeschouwers, de wedstrijden op court Simonne-Mathieu kunnen door maximaal 1 500 toeschouwers worden bijgewoond.

Elke bezoeker moet op voorhand kiezen voor één van de drie zones, aparte tickets voor de kleinere courts worden niet verkocht. Bezoekers vanaf elf jaar moeten ook verplicht een mondmasker dragen. Het kwalificatietoernooi wordt zonder publiek afgewerkt.

Testings

De spelers worden bij hun aankomst ook meteen getest. Als een eerste test negatief is, krijgen ze hun accreditatie. Een tweede test volgt 72 uur na de eerste. Daarna wordt er om de vijf dagen getest. Deelnemers mogen ook niet in een hotel naar keuze verblijven: ze worden ondergebracht in een van de twee hotels die de organisatie ter beschikking stelt.

Het kwalificatietoernooi van Roland Garros start op 21 september, het hoofdtoernooi op 27 september. Hier vind je een overzicht van de spelers en speelsters die hun deelname al bevestigd hebben.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS