Home » Expert » 12 redenen waarom België dit weekend de Davis Cup zal winnen

12 redenen waarom België dit weekend de Davis Cup zal winnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dit weekend staat er veel op het spel in Flanders Expo in Gent. Het Belgische Davis Cup-team strijdt er namelijk tegen Groot-Brittannië om de felbegeerde Davis Cup-trofee te winnen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans die titel zullen binnenhalen, en wel om volgende 12 redenen:

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

 

1. Geweldige spelers met een al even geweldige groepssfeer

Ruben Bemelmans, Steve Darcis, David Goffin & Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Ruben Bemelmans, Steve Darcis, David Goffin & Kimmer Coppejans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Met David, Steve, Ruben en Kimmer heeft België een team dat nog enkele jaren samen kan spelen. Dat de jongens zowel op als naast de baan goed met elkaar overweg kunnen, zorgt er voor dat ze elkaar door dik en dun steunen. Wie er ook speelt, ze kunnen er steeds op aan dat de rest van het team volledig achter hen staat.

 

2. Johan Van Herck, de supporter op de bank

Johan Van Herck - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Johan Van Herck – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

We hebben dan misschien een geweldige spelersgroep, de coach is al minstens even geweldig. Johan Van Herck weet telkens precies wat hij moet zeggen en hoe hij zijn spelers moet coachen. Mocht het dus wat minder gaan op het terrein, dan is Johan er om dat tijdens een korte pauze terug in orde te brengen.

 

3. Mentale frisheid

Kimmer Coppejans, David Goffin, Johan Van Herck, Steve Darvis & Ruben Bemelmans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Kimmer Coppejans, David Goffin, Johan Van Herck, Steve Darvis & Ruben Bemelmans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Onze jongens hadden voor de start van de voorbereidingen voor deze finale allemaal minstens enkele dagen vakantie. Daardoor zijn hun batterijen weer helemaal opgeladen – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Andy of Jamie Murray die vorig week nog in Londen speelden.

 

4. Druk

Andy Murray - © mirsasha (flickr.com)
Andy Murray – © mirsasha (flickr.com)

Ze proberen het allemaal van hun af te schuiven, maar de Britten zijn wel degelijk de favoriet, ook volgens de mondiale top 8 bij de mannen. De druk ligt dus in hun kamp. Het valt nog af te wachten hoe Andy Murray met die druk van zijn hele natie omgaat, en dat in het hol van de leeuw.

 

5. Onderschatting

Andy Murray & David Goffin - © Twitter
Andy Murray & David Goffin – © Twitter

Er wordt vaak verwezen naar het duel tussen Goffin en Murray van enkele weken geleden als maatstaf voor deze confrontatie. Murray won toen makkelijk (6-0 & 6-1) en lijkt voor velen dus een makkelijke brok te gaan hebben aan La Goff. Wij weten wel beter en snappen dat Goffin strategisch verloor zodat hij nu kan profiteren van een Murray die hem onderschat.

 

6. Vestimentaire beperkingen

Andy Murray - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Andy Murray – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Hoewel we uit ondervinding weten dat het klimaat in Groot-Brittannië alles behalve warm kan genoemd worden, lijkt Murray wel te denken dat hij in een iglo is aangekomen. Maar mocht je het nog niet weten, tennissen met handschoenen is niet zo simpel hoor 😉

 

7. Vestimentaire beperkingen (bis)

Andy Murray - © Twitter
Andy Murray – © Twitter

Krullen kunnen – dat weten we ook uit ondervinding – nogal eens in de weg zitten, en dus besliste Murray onlangs in het midden van de partij om zelf even voor kapper te spelen en een deel van zijn lokken af te knippen. Dat is een probleem dat pakweg onze Steve Darcis niet snel zal voorhebben! ps. Murray zou uiteindelijk deze partij verliezen.

 

8. Vestimentaire beperkingen (ter)

Steve Darcis - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Steve Darcis – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Ook onze Belgen kunnen er niet aan ontkomen, zij hebben ook af en toe wat problemen met hun kleerkast. Deze roze broek van Darcis kan je moeilijk geslaagd noemen. Maar gelukkig is die broek tegen dit weekend niet meer uitgewassen en moet the Shark zich dus geen zorgen meer maken om een mal figuur te slaan. Plus, remember Stan Wawrinkas rozige ruitjesbroek tijdens Roland Garros? 🙂

 

9. Vestimentaire beperkingen (quater)

Kimmer Coppejans, David Goffin, Johan Van Herck, Steve Darvis & Ruben Bemelmans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Kimmer Coppejans, David Goffin, Johan Van Herck, Steve Darvis & Ruben Bemelmans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

De Davis Cup gaat ook altijd gepaard met een teamoutfit, of zeg maar een teamtrainingspak. De Britten kregen terug de afdankertjes die ze al het volledige jaar dragen, maar de Belgen kregen een nagelnieuwe outfit van de nieuwe sponsor: Adidas. En zoals elke amateursporter weet, gaat alles net een tikkeltje beter in spiksplinternieuwe kleren.

 

10. Belgische specialiteiten

Frietjes - © Guy Renard 25 (flickr.com)
Frietjes – © Guy Renard 25 (flickr.com)

België staat natuurlijk gekend om zijn geweldige chocolade, frietjes en bier. Fantastisch lekker, maar natuurlijk niet zó gezond. De vraag is dan ook of de Britten genoeg wilskracht kunnen opbrengen om al dat lekkers te weerstaan of komen ze dit weekend toch licht aangeschoten én met buikpijn binnengedruppeld in Flanders Expo?

 

11. De trofee is gewoon al op zijn plaats!

Davis Cup-trofee - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Davis Cup-trofee – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Uiteindelijk draait het allemaal om een schaalachtige trofee die op een veel te groot uitgevallen voetstuk staat. Die trofee is ondertussen al meer dan een maand in België. Zo’n trofee verplaatsen zorgt voor heel wat verplaatsingskosten en securityproblemen. Laat ons dus afspreken dat we die trofee hier in Beglië – op zijn plaats – laten staan.

 

12. De awesome fans

Fans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Fans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

En laat ons vooral de awesome fans niet vergeten. Iedereen weet dat Britten hun atleten ook vocaal kunnen steunen, maar uiteindelijk twijfelt ook niemand er aan dat er niets boven de Belgische supporter gaat. Voor de finale zullen die alvast talrijk aanwezig zijn en dus kan het Belgische team ook nu weer op een geweldig duwtje in de rug rekenen.

 

Het mag dus duidelijk zijn, eigenlijk is die trofee al lang binnen! Als je wil weten hoe onze Belgische ploeg dit precies zal klaarspelen, dan zit je bij Tennisplaza België vanaf vrijdag goed voor een integraal live-verslag.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER