Home » Geen categorie » 13-jarige Vandorpe wint Knokke Zoute Junior Roller Open

13-jarige Vandorpe wint Knokke Zoute Junior Roller Open

13-jarige Vandorpe wint Knokke Zoute Junior Roller Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jef Vandorpe (ITF Junior-25) heeft zijn eerste ITF toernooititel van 2015 beet. In Knokke was hij de sterkste van de deelnemers en mocht hij de trofee in de lucht steken.

Op het eerste Knokke Zoute Junior Roller Open (ITF Junior Series) was de 13-jarige Vandorpe te sterk voor de Nederlander Mitchel Graauw (ITF Junior-10). En hoewel Vandorpe en de drie jaar oudere Graauw in het verleden al enkele spannende matchen hadden gespeeld tegen elkaar, liet de Belg er deze keer geen twijfel over bestaan wie de beste was. Met tweemaal 6-4 kroonde hij zich tot de winnaar van het toernooi. Logisch dat hij daarna dan ook straalde.

Het ITF Junior (U-18) toernooi in Knokke werd voor het eerst georganiseerd en telde 9 deelnemers uit Nederland, GBR, Zwitserland, Griekenland en België. In aanvang werden er drie poules samengesteld, waarbij Vandorpe werd ingedeeld met de Brit Josh Cooper (ITF Junior-NG) en de Nederlander Sam Schröder (ITF Junior-27). Tegen de 17-jarige Cooper won Vandorpe met 6-1 en 6-3 en tegen de 15-jarige Schröder werd het 6-2 en 6-3. In de kwartfinale speelde hij tegen een andere Belg, de 16-jarige Justin Peraux (ITF Junior-35). De setstanden waren 6-2 en 6-2. In de halve finale maakte hij brandhout van de Zwitserse Nalani Buob (ITF Junior/girls-6). Hij won met 6-1 en 6-0..

Door deze toernooiwinst zal onze landgenoot ongeveer tien plaatsen op de wereldranglijst stijgen om zo stevig in de top-20 te komen staan. Jef Vandorpe is de jongste speler in de top-40 op de junior wereldranglijst en hij heeft dit jaar de ambitie om in de top-10 te geraken. Zijn grootste doelstelling is om deel te nemen aan de Junior Wheelchair Tennis Masters, waaraan enkel de top-8 van de wereldranglijst kan deelnemen.

In het dubbelspel verloren onze twee landgenoten Vandorpe en Peraux de finale in drie sets tegen de Nederlanders Schröder/Graauw. De setstanden waren 4-6, 6-2 en 10-5.

Op het einde van de maand mei nemen Vandorpe en Peraux samen deel aan World Team Cup in Turkije. Ze kregen een wild card voor deze wereldbeker voor landenteams bij de junioren. België won deze WTC bij de junioren reeds tweemaal in 2005 en 2006.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws