Home » Geen categorie » 15-jarige Minnen bereikt finale in Maaseik

15-jarige Minnen bereikt finale in Maaseik

15-jarige Minnen bereikt finale in Maaseik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De amper 15-jarige Greetje Minnen (NG) heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi ($10.000) in Maaseik. Steffi Distelmans (WTA-892) werd uitgeschakeld in de halve finale.

In de halve finale van het ITF-toernooi in Maaseik schakelde Greetje Minnen de 22-jarige Franse speelster Myrtille Georges (WTA-275) uit in drie sets (1-6,6-2,6-0). Georges was het eerste reekshoofd op het Limburgse graveltoernooi. In de vorige rondes versloeg Minnen ook al de als vierde geplaatste Duitse Katharina Lehnert (WTA-466), de Japanse Mana Ayukawa (WTA-563) en de Nederlandse Eva Wacanno (WTA-812).

Minnen kreeg een wildcard om aan het toernooi in Maaseik deel te nemen. Ze heeft nog geen ranking op de WTA-ranglijst en staat op een zestigste plaats op de ITF-juniorenranglijst. Minnen is afkomstig uit Turnhout en viert op 14 augustus haar zestiende verjaardag. Ze zorgt nu op het toernooi in Maaseik voor een verrassing van formaat.

In de finale moet Minnen het opnemen tegen de 18-jarige Franse Manon Arcangioli (WTA-428). Arcangioli versloeg in de halve finale een andere landgenote, de 20-jarige Steffi Distelmans. Distelmans was in twee korte sets (6-2,6-1) kansloos.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws