Home » Geen categorie » 15-jarige Vandorpe ’s werelds nummer een bij de junioren

15-jarige Vandorpe ‘s werelds nummer een bij de junioren

15-jarige Vandorpe ‘s werelds nummer een bij de junioren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe staat sinds deze week de nummer een van de wereld bij de junioren. Door zijn halve finale van vorig weekend op het ITF Futures series toernooi in het Franse Montfermeil behaalde hij voldoende punten om zich aan de top van de wereldranglijst te vestigen.

Vorig weekend werd de 15-jarige Vandorpe door Tennis Vlaanderen nog bekroond als belofte van het jaar en twee dagen later prijkt hij aan de top van de ITF junior lijst. Vorige week stond hij nog op een punt van Martin de la Puente, maar na zijn halve finale op het ITF toernooi van Montfermeil, sprong de Belg over de Spanjaard naar de eerste plaats. De Nielenaar Vandorpe wordt na Joachim Gérard de tweede Belg die zich nummer een van de wereld bij de junioren mag noemen. Voor Vandorpe is het een eerste mijlpaal in zijn nog prille rolstoeltennis carrière, maar als je hem mag geloven, is dit nog verre van het einde. “Uiteraard ben ik ontzettend blij met de eerste plaats op de wereldranglijst, maar dit is zeker nog niet mijn einddoelstelling” vertelde Vandorpe. “Graag wil ik in 2020 naar de Paralympische  Spelen in Tokyo en vier jaar later ga ik voor de medailles” voegt Vandorpe er nog aan toe.

Sporthelden met een beperking

Aanstaande zaterdag speelt Vandorpe een demonstratie rolstoeltennis voor de halve finales van de European Open in de Lotto Arena. Hij zal daar een dubbel spelen met de Belgische rolstoeltennissers Gert Vos en Ivan Kindt en de Nederlander Robin Ammerlaan, voormalig nummer een van de wereld. Tussen de twee halve finales zal Vandorpe het boek “Sporthelden met een beperking” signeren, dat verkocht zal worden door de Provincie Antwerpen en waarbij een deel van de opbrengst naar het rolstoeltennis gaat.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws