Home » Geen categorie » 15 op een rij voor Minnen

15 op een rij voor Minnen

15 op een rij voor Minnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greetje Minnen heeft een knappe prestatie neergezet in India. Ze won daar vijftien enkelwedstrijden op een rij en mocht zo ook drie trofeeën mee terug naar België brengen.

Greetje Minnen, toen de nummer 264 van de juniorenranking, begon haar seizoen de tweede week van januari in Chandigarh in India (G3). Als vijfde reekshoofd sloeg ze zich zonder al te veel problemen naar haar eerste beker. In totaal had ze toen al vijf wedstrijden op een rij gewonnen en slechts een set verloren.

Een week later ging de jonge Belgische belofte op haar elan verder. In Delhi, een stad iets Zuiderlijker dan Chandigarh, deed ze mee aan de India ITF Junior 2, een Grade 2 toernooi. Daar trad ze aan als zesde reekshoofd en verloor ze zelfs helemaal geen set voordat ze zichzelf tot winnares kroonde.

Maar nog was het vat van Greetje Minnen niet leeg. Ze rees nog verder naar het zuidoosten van India, meer bepaald naar Kolkata. Daar trad ze nog aan op de Gujarat NRE ITF Juniors. Ook daar had de Belgische geen zin om vroegtijdig naar huis te gaan en dus werd ze ook daar als winnares uitgeroepen. 15 overwinningen op rij dus.

Deze week geniet Greetje Minnen, die nog altijd maar 15 jaar is, van een welverdiend weekje rust. Maar haar avontuur in India heeft haar wel de 69ste plaats op de juniorenranglijst opgeleverd. Dat betekent ook meteen dat ze de tweede Belgische op die ranglijst wordt, na Elise Mertens (ITF-10).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws