Home » Grand Slam » Wimbledon » 16-jarige knikkert Wickmayer uit Wimbledon

16-jarige knikkert Wickmayer uit Wimbledon

16-jarige knikkert Wickmayer uit Wimbledon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-69) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van Wimbledon. In de tweede ronde liet ze zich verrassen door het jonge geweld van de 16-jarige Ana Konjuh (WTA-189).

Wickmayer wist dat ze op haar hoede moest zijn voor kwalificatiespeelster Ana Konjuh. De hard hitting Konjuh is eigenlijk nog juniore, maar bewijst hoe langer hoe meer dat ze al lang bij de groten der aarde thuishoort. Wickmayer wist dan ook dat ze op haar hoede moest zijn voor de Kroatische en had zich voorgenomen om haar uitstekende niveau van de eerste ronde door te trekken.

In het begin van de partij lukte dat ook aardig. Konjuh ging goed mee in de wedstrijd, maar Wickmayer bleef steeds de bovenhand hebben. Met een break in de tweede helft van de set verzekerde de Belgische zich dan ook van setwinst: 6-3.

In de tweede set begon de motor van Wicky echter te sputteren. Een vroege break luidde een zware set om snel te vergeten aan. De oh zo rustige Wickmayer van de eerste ronde moest hoe langer hoe meer plaats ruimen voor de opgejaagde versie van zichzelf, en Konjuh liet dat niet aan zich passeren. Haar zware slagen begonnen allemaal goed te vallen en Wickmayer vond geen antwoord: 2-6.

De derde en beslissende set leek echter opnieuw beterschap te brengen. Ditmaal was het Yanina Wickmayer die een break forceerde en zo een optie nam op de derde ronde. Bij 2-1 volgde echter de game van de match. Tot zes keer toe kon Wicky Konjuh de rebreak ontzeggen en ze kreeg zelfs enkele keren de kans om de definitieve kloof naar 3-1 te slaan, maar uiteindelijk benutte Konjuh haar zevende breakpunt en was er geen stoppen meer aan. Heel even aarzelde de jongste speelster in Londen nog door Wickmayer een breakkans te gunnen, maar met uitmuntende opslagen werkte ze dat weg en stoomde ze door naar opnieuw 2-6.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws