Home » Nieuws » 16-jarige wildcard verrast Mertens in Miami

16-jarige wildcard verrast Mertens in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-24) heeft haar eerste partij op het WTA-toernooi van Miami (VS, WTA 1 000) meteen verloren. Ze ging verrassend onderuit tegen de amper 16-jarige Linda Fruhvirtova (WTA-279).

Mertens was als twintigste reekshoofd vrij in de eerste ronde in Miami. In de tweede ronde moest ze aan de bak tegen de 16-jarige Tsjechische Fruhvirtova. De jonge wildcard ging in de eerste ronde met 6-0 en 6-4 voorbij Danka Kovinic (WTA-66).

Onze landgenote verloor de eerste set met 7-5 maar keerde terug met 6-2. In de beslissende derde set overklaste Fruhvirtova echter Mertens met 6-1. Een verrassende snelle exit dus voor de Limburgse na iets meer dan 2 uur.

Topreekshoofd in dubbelspel

In het dubbelspel komt Mertens (WTA D-3) later nog in actie. Samen met Veronika Kudermetova (WTA D-6) is ze het topreekshoofd. In de eerste ronde volgt een duel met Jasmine Paolini (WTA D-137) en Tamara Zidansek (WTA D-134).

Kirsten Flipkens (WTA D-110) won overigens in hetzelfde dubbeltoernooi haar eerste partij. Samen met Sania Mirza (WTA D-50) klopte ze Ingrid Neel (WTA D-78) en Leylah Fernandez (WTA D-58) met 6-3 en 7-6.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS