Home » Geen categorie » 17-jarig Oekraïens talent betaalt leergeld tegen Van Uytvanck

17-jarig Oekraïens talent betaalt leergeld tegen Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-79) heeft zonder veel problemen de kwartfinales bereikt op het ITF-toernooi van Poitiers (Frankrijk, $ 100 000). Onze landgenote klopte youngster Katarina Zavatska (WTA-250).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Van Uytvanck moest in de eerste ronde nog knokken tegen de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA-108), maar met het Oekraïense toptalent had zich vandaag veel minder moeite. De 17-jarige Zavatska, vorige maand nog finaliste op het met 60 000 dollar gedoteerde toernooi van Dunakeszi, kon onze landgenote eigenlijk nooit in verlegenheid brengen. ‘Ali’ liep zowel in set één als in set twee snel 3-0 uit en gaf die bonus niet meer uit handen. Het werd 6-3 en 6-2.

In de kwartfinales neemt Van Uytvanck het op tegen Bernarda Pera (WTA-129).

Morgen werkt Yanina Wickmayer (WTA-111) haar achtste finale af tegen de Turkse Basak Eraydin (WTA-172). Maryna Zanevska (WTA-147) ging in de eerste ronde onderuit tegen de Amerikaanse Pera.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER