Home » Grand Slam » Australian Open » 17-jarige Alcaraz schrijft geschiedenis

17-jarige Alcaraz schrijft geschiedenis

17-jarige Alcaraz schrijft geschiedenis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Spaanse toptalent Carlos Alcaraz Garfia (ATP-141) heeft zich in Doha voor het eerst kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van een Grand Slam. Hij is daarmee meteen ook de eerste speler geboren in het jaar 2003 die daarin slaagt.

Alcaraz zal in februari zijn grandslamdebuut maken op de Australian Open in Melbourne. Een mijlpaal in de nog prille carrière van de Spaanse tiener.

Moeizame start

Enkel in zijn eerste kwalificatieronde moest Alcaraz een set prijsgeven. Hij won zijn eerste partij na een felbevochten driesetter tegen de Slovaak Filip Horansky (ATP-184). Na ruim twee uur spelen mocht Alcaraz de vuist ballen. Hij won de wedstrijd uiteindelijk met 5-7, 6-1 en 6-4.

Cruise control

Sindsdien verliep het alleen maar vlotter voor de tiener. In de tweede kwalificatieronde haalde hij na twee spannende sets de overwinning binnen tegen de Rus Evgeny Karlovskiy (ATP-258). Alcaraz wist het hoofd koel te houden tijdens de twee tiebreaks en won de partij met 7-6 (1) en 7-6 (4).

Nog één halte te gaan dus voor de poulain van voormalig nummer 1 van de wereld Juan Carlos Ferrero, maar zeker en vast ook de moeilijkste. Of dat zou je tenminste toch denken…

In het geval van Alcaraz bleek dat duidelijk niet zo te zijn. Hij zette de Boliviaan Hugo Dellien (ATP-111) vlotjes in twee sets opzij met 6-2 en 6-3 en kwalificeerde zich zo zonder problemen voor zijn eerste Grand Slam ooit.

Hoofdtoernooi

Nu is het uitkijken naar hoe de youngster zich zal kunnen verweren tussen de grote kanonnen op het hoofdtoernooi. De verwachtingen zijn ieder geval hoog gespannen, want vorig seizoen bewees Alcaraz al mee te kunnen op topniveau. Hij behaalde toen als 16-jarige zijn eerste ATP-overwinning ooit op het ATP-toernooi in Rio de Janeiro (Brazilië, ATP 500).

Sam Milde

Sam Milde

Meer nieuws