Home » WTA » 17-jarige opponente van Serena vraagt na wedstrijd foto met ‘haar’ idool

17-jarige opponente van Serena vraagt na wedstrijd foto met ‘haar’ idool

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Serena Williams (WTA-8) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het graveltoernooi van Parma (Italië, WTA 250). In de eerste ronde rekende ze simpel af met thuisspeelster Lisa Pigato (WTA-572). Na de wedstrijd mocht de 17-jarige Italiaanse, die haar eerste WTA-wedstrijd speelde, met haar grote idool op de foto.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Williams blijft op jacht naar haar 24ste grandslamzege. Na haar vroege uitschakeling in Rome vorige week, vroeg ze een wildcard aan voor het toernooi in Parma. Het doel: ritme op gravel opdoen met als doel Roland Garros. In de eerste ronde moest ze het opnemen tegen een kwalificatiespeelster.

Die qualifier bleek uiteindelijk de 17-jarige Lisa Pigato te zijn, amper 572ste op de wereldranglijst. De Italiaanse, die voorheen enkel nog maar op het ITF-circuit speelde, knokte zich door het kwalificatietoernooi. Toen ze zondagavond vernam dat ze tegen haar grote idool mocht aantreden, belde ze huilend van geluk naar haar familieleden en haar vrienden.

En de 17-jarige Pigato maakte helemaal geen slechte beurt tegen Williams. De Amerikaanse etaleerde zeker niet haar beste vorm, maar had het af en toe knap lastig met de Italiaanse. De ervaring van Serena gaf uiteindelijk de doorslag, al had ze wel meer dan een uur nodig om Pigato met 6-3 en 6-2 van zich af te schudden.

Het mooiste moment volgde na de wedstrijd. Na een vriendelijke ‘racket tap’ vroeg Pigato haar grote idool om een foto. Serena ging daar graag op in en nam de tijd voor een praatje met haar opponente. Het leverde mooie beelden op en ongetwijfeld een herinnering voor het leven voor Pigato.

“Ik denk dat ze een mooie toekomst heeft, ze is 17 en speelde haar eerste wedstrijd en ze ging goed om met de omstandigheden. Ik kijk ernaar uit om voor haar te supporteren in de toekomst”, aldus Serena. Pittig detail: toen Pigato geboren werd in juni 2003 was Serena op Wimbledon al op weg naar haar zesde Grand Slam.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS