Home » Grand Slam » Roland Garros » 17-jarige verslindt titelverdedigster op Roland Garros

17-jarige verslindt titelverdedigster op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dat Roland Garros 2019 bij de dames geen klassieke winnares zal opleveren, staat als een paal boven water, nu ook de laatste top 5-speelster uitgeschakeld is.

Simona Halep (WTA-3) kruiste in de kwartfinale de degens met Amanda Anisimova (WTA-51). Beide speelsters namen een goede start, maar reeds in het derde game leek de motor van de Roemeense te sputteren. Ze won geen enkel punt op de service van haar Amerikaanse tegenstandster. Wat later brak Anisimova door de opslag van Halep en kwam op een 4-2 voorsprong.

De titelverdedigster gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bemachtigde een breakpunt in het volgende spel. Verzilveren kon ze echter niet waardoor ze Anisimova toch 5-2 voor zag komen. Aan het einde van de eerste set leverde Halep nogmaals haar opslaggame in, na amper een half uur spelen stond de 6-2 in het voordeel van het 17-jarige talent op het bord.

In de tweede manche leek Halep nog onder de indruk. In een mum van tijd moest ze tegen een 0-3 achterstand aankijken. Ze knokte zich echter weer in de wedstrijd en bracht de score in evenwicht, 4-4. De dames brachten knap tennis, maar telkens was het Anisimova die aan het langste eind trok. De Amerikaanse ging nog een laatste keer door de service van Halep en maakte met 6-4 een einde aan haar Franse droom.

Met haar 17 lentes op de teller, is Anisimova de eerste speler uit de jaren 2000 die de halve finale op een Grand Slam bereikt. Daarin neemt ze het op tegen Ashleigh Barty (WTA-8).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden