Home » Grand Slam » Australian Open » 2 op 3 voor Belgen op eerste dag Australian Open

2 op 3 voor Belgen op eerste dag Australian Open

2 op 3 voor Belgen op eerste dag Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De kwalficaties van de Australian Open zijn overwegend positief begonnen voor de Belgen. Zowel Ruben Bemelmans (foto) als Maxime Authom wisten zich relatief eenvoudig te plaatsten voor de tweede kwalificatieronde. Niels Desein schoot daarentegen – zoals verwacht – iets te kort in zijn wedstrijd.

Ruben Bemelmans (ATP-115), het vierde reekshoofd in Australië, moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Kazak Andrey Golubev (ATP-163). Geen probleem voor een goed spelende Bemel. De eerste set ging dan ook vlot naar de Belg met 6-3. En hoewel Golubev in de tweede set wat meer tegenspartelde, kon Bemelmans ook op het einde van die set het verschil maken: 7-5.

Ook het 31ste reekshoofd, Maxime Authom (ATP-157), wist zich vlot te plaatsten voor de tweede ronde. Tegen thuisspeler Jacob Grills (ATP-1112) behaalde Authom een vlotte zege. Grills kon slechts eenmaal zijn eigen opslagspel winnen en zag zo de winst na iets meer dan 70 minuten naar Authom gaan: 6-3 en 6-1.

Slechter verging het Niels Desein (ATP-236). Tegen het twaalfde reekshoofd Alex Dolgopolov Jr. (ATP-127) zou Desein boven zichzelf moeten uitstijgen om voor de stunt te kunnen zorgen, en dat gebeurde niet. De Belg kreeg geen enkele breakkans, maar moest er zelf wel tegen zeven omhoog kijken. Drie daarvan kon hij nog wegwerken, maar het was dweilen met de kranen open. Na 74 minuten stond de 3-6 2-6 einduitslag dan ook op het scorebord.

Na dag een zijn er dus nog twee Belgen over op het kwalificatietoernooi van de Australian Open. In de tweede ronde nemen Bemelmans en Authom het donderdag respectievelijk op tegen de Fransman Lucas Pouille (ATP-431) en de Duitser Dustin Brown (ATP-164). De winnaars spelen later deze week een laatste wedstrijd om de plaatsen op de hoofdtabel daadwerkelijk te verdelen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws