Home » Geen categorie » 2 op 3 voor Belgische meisjes in Tunesië

2 op 3 voor Belgische meisjes in Tunesië

2 op 3 voor Belgische meisjes in Tunesië

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Marie Benoit (WTA-462) en Hélène Scholsen (WTA-1014) hebben zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde van het ITF-toernooi van El Kantaoui (Tunesië, $ 10 000). Déborah Kerfs (WTA-658) slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Benoit was vorige week finaliste op een ander ITF-toernooi in El Kantaoui en is net als vorige week als achtste geplaatst. Vandaag speelde ze in de eerste ronde tegen de Indische Sharrmaduu Baluu (WTA-618). Benoit kwam echter traag op gang en verloor de eerste set met 6-3. Ook in set twee kwam de Belgische al snel op een 4-1 achterstand. Uiteindelijk herpakte ze zich en won maar liefst elf spelletjes op rij om zo set twee en drie te pakken met 6-4 en 6-0.

In de tweede ronde wacht nu de Amerikaanse lucky loser Eva Raszkiewicz (WTA-1070). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Ook Scholsen maakte er een driesetter van tegen de Roemeense Nicoleta-Catalina Dascalu (WTA-448). Net als Benoit kwam ze traag uit de startblokken en stond ze al snel achter met 6-0 en 2-0. De 19-jarige Belgische schoot op tijd wakker en kon de tweede set nog winnen met 6-3. De derde set werd een echte nagelbijter en werd pas beslist in de tiebreak. Hierin was Scholsen de sterkste en de Roemeense kon geen punt meer winnen. De Belgische steekt zo een mooie overwinning op zak tegen de meer dan 550 plaatsen hoger gerangschikte Dascalu.

Scholsen neemt het in de tweede ronde op tegen de Japanse Yumi Nakano (WTA-727). Ze speelden nooit eerder tegen elkaar. Benoit schakelde de Japanse vorige week nog uit met 6-1 en 6-2 in Tunesië.

Kerfs had minder geluk met haar loting in de eerste ronde. Zij speelde tegen het tweede reekshoofd Isabella Shinikova (WTA-387) uit Bulgarije. De Bulgaarse won vorige week nog het ITF-toernooi van El Kantaoui tegen Benoit. Kerfs startte nochtans sterk en won de eerste set met 6-4, maar nadien nam de Bulgaarse de overhand en won de twee volgende sets met 6-1 en 6-3.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws