Home » WTA » 2 op 4 voor Belgen in Mallorca

2 op 4 voor Belgen in Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Mallorca (Spanje) streden vier Belgische tennissters voor een plekje in de tweede ronde. Elise Mertens (WTA-21) en Alison Van Uytvanck (WTA-57) konden zich plaatsen voor de tweede ronde, terwijl Kirsten Flipkens (WTA-80) en Ysaline Bonaventure (WTA-118) sneuvelden.

Vierde reekshoofd Mertens had met 6-2 en 6-2 geen problemen met de Duitse wildcard Andrea Petkovic (WTA-71). Van Uytvanck had een moeilijke opdracht tegen achtste reekshoofd Katerina Siniakova (WTA-38) maar ze klaarde de klus. Na een spannende strijd pakte Van Uytvanck de zege met 6-2, 3-6 en 6-3.

Flipkens kon niet stunten tegen zevende reekshoofd Sofia Kenin (WTA-30). Ze ging met 6-2 en 6-3 onderuit tegen de Amerikaanse.

Bonaventure knokte zich via de kwalificaties knap naar de hoofdtabel in Mallorca. Ze had echter geen geluk met haar tegenstander in de eerste ronde want ze moest aan de bak tegen topreekshoofd Angelique Kerber (WTA-6). Bonaventure knokte knap maar verloor de eerste set met 7-5.

In de tweede set kwam Bonaventure verrassend met 6-4 langszij. Kerber zette echter orde op zaken met 6-2 in de beslissende derde set.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden