Home » Geen categorie » 2 op 4 voor Belgen in Rosmalen, Malisse & Flipkens knap door

2 op 4 voor Belgen in Rosmalen, Malisse & Flipkens knap door

Dinsdag was “Belgische” dag in Rosmalen, waar 3 Belgische matchen op het programma stonden, én Steve Darcis in extremis nog een plaatsje op de hoofdtabel kreeg, na het forfait van Igor Sijsling.

Malisse mocht al eerste aantreden op het Centre Court tegen eerste reekshoofd David Ferrer. De West-Vlaming startte uitstekend aan de wedstrijd, en kon in de eerste set enkele breekpunten versieren, maar helaas niet benutten. In de tiebreak kwam Malisse al snel op voorsprong, en hij wist deze ook om te zetten naar setwinst : 7-6(3) onder de blakende zon in Rosmalen. De tweede set verliep iets moeizamer, Malisse kwam een aantal keer in de problemen op zijn opslag maar wist zich aardig te redden dankzij de steun van het Belgische publiek. Bij 4-3* ging hij door de opslag van de titelverdediger, en kreeg hij de kans om te serveren voor de wedstrijd. Malisse zette door, en zorgde zo voor dé stunt van het toernooi. Exit Ferrer na 1 uur en 28 minuten

Goffin moest aan de bak tegen de 33-jarige Tsjech Jan Hernych. Die startte uitstekend aan de partij, en won de eerste set met 3-6. De tweede set verliep gelijk opgaand, tot Goffin een break kon forceren. Het zag er goed uit voor onze landgenoot, die uitliep tot een 5-3 voorsprong in set 3 en voor de match mocht serveren. Helaas lukte dit niet, en moest een tiebreak beslissing brengen. Goffin kon een 4-2 voorsprong niet benutten, en verloor zo met 3-6 6-3 6-7(4). Geen al te beste voorbereiding met het oog op Wimbledon dus.

Kirsten Flipkens mocht op Centre Court revanche nemen voor haar verloren wedstrijd tegen Schiavone op Roland Garros. Ze moest de eerste set aan de Italiaanse laten met 3-6 maar kwam nadien meer in haar ritme. De Italiaanse stapelde de fouten op, en Flipkens pakte vrij vlot set 2 en 3. 3-6 6-3 6-0, een mooie overwinning voor ‘Flipper’ na 1 uur en 40 minuten.

De laatste Belg in actie vandaag was Steve Darcis, die in extremis mocht aantreden als “lucky loser”. De loting was helaas minder “lucky” want Darcis moest het opnemen tegen het 2e reekshoofd Wawrinka uit Zwitserland. Darcis speelde een knappe wedstrijd, en kon een tiebreak in de eerste set forceren. Die moest hij helaas nipt aan de Zwitser laten met 6-7(5). Set 2 ging gelijk op, tot Darcis uiteindelijk in de fout ging en Wawrinka een break kon forceren. Na 1 uur en 31 minuten was de laatste match op een broeierig Centre Court afgelopen, met winst voor Wawrinka 6-7(5) 4-6.

Op woensdag komen Xavier Malisse en Kirsten Flipkens in actie voor hun tweede ronde wedstrijd. Malisse neemt het op tegen Lu uit Taiwan, terwijl Flipkens thuisspeelster Michaëla Krajicek treft. Een tropische België – Nederland dus !

Foto’s van dag 3 kan je bekijken op onze Pinterest pagina.