Home » Grand Slam » 22 jaar geleden: Federer en Olivier Rochus winnen Wimbledon

22 jaar geleden: Federer en Olivier Rochus winnen Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Juli 1998: Roger Federer wint Wimbledon bij de juniores. In het enkelspel van de nobele onbekende Irakli Labadze, in het dubbelspel aan de zijde van niemand minder dan Olivier Rochus.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Amper 16 was Federer toen hij voor het eerst een Grand Slam trofee de lucht in mocht steken. In het enkelspel ging Labadze met 6–4 en 6–4 voor de bijl. Later zou de Georgiër, die al in 2010 stopte met tennissen, niet hoger klimmen dan de 100e positie.

Als tiener was Federer goede maatjes met onze Oli Rochus. De twee dubbelden geregeld samen en schopten het op Wimbledon 98 als duo tot in de finale. De Fransman Michaël Llodra en Andy Ram uit Israël, die zich later zouden ontpoppen tot echte dubbelspecialisten, bleken daarin niet opgewassen tegen de Belgisch/Zwitserse tandem: 6-4 en 6-4 werd het.

Later verwaterde het contact tussen Federer en Rochus. Federer groeide uit tot één van de beste tennissers aller tijden, Rochus schopte het in 2005 tot de 24e plek op de wereldranglijst en won zowel op het enkel- als dubbelcircuit twee toernooien. In 2014 ging de nu 39-jarige Belg met tennispensioen.

Roger Federer - © On Running (Twitter)
Roger Federer – © On Running (Twitter)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS