Home » Grand Slam » Australian Open » 38-jarige Haas maakt comeback in Australië

38-jarige Haas maakt comeback in Australië

38-jarige Haas maakt comeback in Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Driemalig halve finalist Tommy Haas (NG) zal zijn comeback maken op de Australian Open. De inmiddels 38-jarige Duitser krijgt rechtstreeks een plaats op de hoofdtabel. 

In 2002 bereikte Haas de tweede plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste ranking ooit. Zijn laatste wedstrijd dateert intussen echter al van de US Open in 2015 waarbij hij in de eerste ronde onderuit ging tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-42). Na een voetblessure stond de Duitser meer dan een jaar aan de kant en maakt in 2017 zijn zoveelste comeback. Haas kondigde dit aan met onderstaand Facebook-bericht.

Beschermde ranking

De Duitser staat op de entry list van de Australian Open aangegeven als protected ranking. Dit is een regeling die in het leven is geroepen om langdurig geblesseerde spelers een duwtje in de rug te geven. Zo kunnen ze een comeback maken zonder weer helemaal onderaan de ladder te moeten beginnen. De beschermde ranking geldt voor de eerste negen toernooien binnen negen maanden waaraan de speler deelneemt. Voor spelers die langer dan twaalf maanden uit zijn, wordt dit opgetrokken tot twaalf toernooien binnen twaalf maanden.

koen

koen

Meer nieuws