Home » Nieuws » 43-jarige Williams wint tegen zestiende reekshoofd in Cincinnati

43-jarige Williams wint tegen zestiende reekshoofd in Cincinnati

43-jarige Williams wint tegen zestiende reekshoofd in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op tennistalent staat geen leeftijd. Dat bewees Venus Williams (WTA-533) in Cincinnati (Verenigde Staten, WTA-1000). Ze won haar eerste ronde tegen Veronika Kudermetova (WTA-16) met 6-4 en 7-5.

De oudere zus van Serena Williams, die een wildcard kreeg, kwam in beide sets terug van een achterstand. In de eerste set stond de 26-jarige Russische 1-4 voor, maar Williams vocht terug en won vijf spelletjes op rij.

In set twee keek de Amerikaanse aan tegen een 1-5 achterstand, maar opnieuw liet ze zien dat ze het tennissen nog niet is verleerd. Het werd uiteindelijk 7-5.

“Ik denk dat ik op een beter niveau zit dan aan het begin van het jaar, om eerlijk te zijn”, zei Williams na haar overwinning. “Mijn opslag is beter. De tweede service was beter. Het gaat echt om het spelen van wedstrijden. Je kunt dat niet repliceren. Je moet jezelf in de positie blijven plaatsen om gewoon te spelen.”

In de tweede ronde speelt Williams tegen ofwel Qinwen Zheng (WTA-24), die gecoacht wordt door Wim Fisette, ofwel tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA-74).

(Lees verder onder de Instagrampost en Tweet)

Vier jaar geleden

Opmerkelijk: Het was Williams’ eerste overwinning tegen een speelster uit de top twintig sinds 2019. Toen versloeg ze Kiki Bertens in zowaar hetzelfde toernooi.

Dit seizoen won Williams nog maar drie keer. In Auckland (Nieuw-Zeeland, WTA-250) begon ze het seizoen goed, maar liep in haar tweede wedstrijd een blessure op die haar een tijdlang aan de kant zette.

Ze maakte haar rentree in Rosmalen (Nederland, WTA-250), waar ze in drie sets verloor van Céline Naef (WTA-161).

In Birmingham (Verenigd Koninkrijk, WTA-250) wist Williams weer wat winnen was. Camila Giorgi (WTA-52) ging voor de bijl na drie spannende sets. In de tweede ronde moest de 43-jarige Williams haar meerdere erkennen in Jelena Ostapenko (WTA-20).

Op Wimbledon (Verenigd Koninkrijk, Grand Slam) ging Williams eruit in de eerste ronde tegen Elina Svitolina (WTA-26), die het tot de halve finale schopte.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws