Home » Geen categorie » 5 000 euro te winnen tijdens Davis Cup-finale op Unibet.be

5 000 euro te winnen tijdens Davis Cup-finale op Unibet.be

5 000 euro te winnen tijdens Davis Cup-finale op Unibet.be

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vrijdag 27 tot en met zondag 29 november speelt België de finale van de Davis Cup in de Flanders Expo in Gent. Het is meer dan honderd jaar geleden dat ons land in dit toernooi een finaleplaats wist te verzilveren. Om dit historische moment te vieren, verdeelt online bookmaker Unibet € 5 000 onder alle spelers die correct de winst van België tegen Groot-Brittannië voorspellen.

De Belgische selectie

Weinig verrassingen aan het Belgische front. Coach Johan Van Herck kiest voor dezelfde vier die tegen Argentinië aan de bak kwamen: David Goffin (ATP-16), Steve Darcis (ATP-84), Ruben Bemelmans (ATP-108) en Kimmer Coppejans (ATP-128). “Met deze ploeg kan ik op vier sterke spelers rekenen die gemotiveerd zijn om nog één keer te knallen”, aldus coach Van Herck. David Goffin mag als kopman het Belgische team naar de overwinning leiden. Het nummer zestien van de wereld heeft maar liefst elf van zijn dertien duels in het enkelspel van de Davis Cup winnend afgesloten.

De Britse selectie

Kapitein Leon Smith’ sterkste spelers zijn Andy Murray (ATP-2), Kyle Edmund (ATP-100), James Ward (ATP-156), Jamie Murray (ATP D-7) en Dominic Inglot (ATP D-23). De Britten hielden ook Aljaz Bedene achter de hand, maar de 26-jarige tennisspeler beschikt nog niet lang genoeg over een Brits paspoort en kreeg van de Internationale Tennisfederatie geen toestemming om de finale te spelen. Het grootste gevaar komt uiteraard van aanvoerder Andy Murray. Het nummer twee van de wereld won vlotjes zijn zes enkelwedstrijden en twee dubbels van het toernooi. Toch toont hij tekenen van zwakte, na twee nederlagen in de ATP World Tour Finales vorige week.

30% Winstkans

Het laatste finale-duel van de Belgen in de Davis Cup dateert van 1904 en werd ook gespeeld tegen Groot-Brittannië. Destijds wonnen de Britten. “België heeft dertig procent kans om te winnen”, zegt Franse ex-tennisser en adviseur van het Belgische team Michaël Llodra. “Maar over enkele dagen kan dat stijgen naar 50 procent.” Want in de Flanders Expo in Gent speelt België voor een eigen publiek van meer dan 10 000 toeschouwers en het afreizen van het Britten werd enkele dagen uitgesteld omwille van de terreurdreiging in Brussel. Unibet volgt de initiële winstkans van Llodra, maar steekt de Belgen een hart onder de riem met een speciale actie. Bij winst van het Belgische team verdeelt Unibet € 5 000 over alle spelers die minstens € 5 inzetten op winst tegen Groot-Brittannië. Doe mee een duit in het zakje wanneer de Belgen zegevieren. Surf naar Unibet.be en plaats een weddenschap.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws