Home » Rising Stars Tennis Tour » 5 op 6 op dag een in Oostende

5 op 6 op dag een in Oostende

5 op 6 op dag een in Oostende

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vijf Rising Star-toernooien zijn er al achter de rug, nog drie te gaan. Deze week strijken de internationale tennissers neer in Oostende. Daar zagen ze op dag een vooral veel regen, maar ook heel wat Belgische successen.

Het publiek in Oostende kijkt vooral uit naar thuisspeler en torenhoog favoriet Kimmer Coppejans (ATP-204), het eerste reekshoofd, maar daarnaast staan er nog heel wat Belgische kleppers op de tabellen. Zo mocht de 18-jarige wildcard Stieg Martens (NR) de debatten openen tegen zijn Nederlandse leeftijdsgenoot Fabian Van der Lans (ATP-1 136).

Martens zorgde meteen ook voor het eerste Belgische succes: 6-2 en 7-6 (1). In de tweede ronde neemt hij het op tegen een andere Belg: James Junior Storme (ATP-1 732). Storme had in de kwalificaties al heel wat vertrouwen opgedaan, en dat kon hij gebruiken tegen het achtste reekshoofd, Samuel Bensoussan (ATP-810), een Fransman. Storme nam meteen de bovenhand in de partij en liet zijn prooi niet meer los: 6-3 en 6-1.

Ook Alexandre Folie (ATP-1 286) huppelt vrolijk een ronde verder. Tegen kwalificatiespeler Juan Matias Gonzalez Carrasco (ATP-1 233) had hij enkel in de eerste set wat problemen: 5-7. In de tweede set veegde Folie Gonzalez Carrasco volledig van het plein: 6-0.

Verder stond ook Michael Geerts (ATP-1 295) oog in oog met een qualifier. De Nederlander Wouter Adriaansen (NR) klampte goed aan, maar kwam op de belangrijke momenten telkens iets te kort: 6-3 en 7-6 (4).

Het aanwezige publiek keek echter toch vooral uit naar de clash tussen twee landgenoten. Net als in Den Haan, moesten Jeroen Vanneste (ATP-1 027) en Sander Gillé (ATP-935) het in de eerste ronde tegen elkaar opnemen. In Den Haan was het Vanneste die met 6-3 en 6-4 de beste was, maar Gillé had al laten verstaan dat hij op revanche uit was. En dat kreeg hij met een 7-5 en 6-4-overwinning.

Het enige slechte nieuws kwam van Keyvan Nematzadeh (NR). Na de opgave van Yannick Vandenbulcke werd hij uit de kwalificaties, waar hij in de laatste ronde verloor van de Brit Tom Hill (ATP-1 971), opgevist als lucky loser. Nematzadeh nam dus de plaats van Vandenbulcke in, die het in de eerste ronde moest opnemen tegen, jawel, Tom Hill. Meteen een kans voor revanche dus, maar die kon Nematzadeh niet nemen. Met 3-6 en 3-6 ging hij voor de tweede keer op evenveel dagen onderuit tegen Hill.

[alert type=”info” title=”Resultaten ITF Oostende”]

Resultaten eerste ronde (maandag)

R1: Alexandre Folie def. [Q] Juan Matias Gonzalez Carrasco (CHI) 7-5 6-0
R1: [WC] Stieg Martens def. Fabian Van der Lans (NED) 6-2 7-6 (1)
R1: [Q] James Junior Storme def. [8] Samuel Bensoussan (FRA) 6-3 6-1
R1: [Q] Tom Hill (GBR) def. [LL] Keyvan Nematzadeh 6-3 6-3
R1: Sander Gillé def. [Q] Jeroen Vanneste 7-5 6-4
R1: Michael Geerts def. [Q] Wouter Adriaansen (NED) 6-3 7-6 (4)

Programma eerste ronde (dinsdag)

R1: [1] Kimmer Coppejans vs. [Q] Thomas Dehaen
R1: [WC] Omar Salman vs. Ugo Nastasi (LUX)
R1: [WC] Olaf De Weerdt vs. Christian Hirschmueller (GER)
R1: [7] Jonas Merckx vs. Louis Cant
R1: [4] Olivier Rochus vs. [WC] Filipp Smalyanyy (RUS)
R1: Clément Geens vs. [2] Constant Lestienne (FRA)[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws