Home » ATP » Gasquet wint slijtageslag tegen Wawrinka in Antwerpen

Gasquet wint slijtageslag tegen Wawrinka in Antwerpen

In de avondwedstrijd op maandag op de European Open (Antwerpen, ATP 250) stonden Stan Wawrinka (ATP-193) en Richard Gasquet (ATP-82) tegenover elkaar. Ex-winnaar Gasquet haalde het in drie sets.

Wawrinka nam de beste start en liet knap tennis zien in de eerste set, de Zwitser trok met 2-6 het laken naar zich toe. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, Wawrinka wist drie matchpunten te versieren maar kon de klus niet afmaken. In de tiebreak was Gasquet met 7-6 (4) te sterk.

Stan Wawrinka - © Leo Stolck
Stan Wawrinka – © Leo Stolck

Wawrinka wist in de derde set een vroege break te forceren, maar hij kon de voorsprong niet vasthouden. Gasquet ging op én over zijn Zwitserse tegenstander en pakte de derde set met 6-4. De wedstrijd duurde 2 uur en 5 minuten.