Home » ATP » Bergs wint in Winston-Salem en gaat voor dubbele primeur op de US Open

Bergs wint in Winston-Salem en gaat voor dubbele primeur op de US Open

Bergs wint in Winston-Salem en gaat voor dubbele primeur op de US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-85) staat in de tweede ronde van de Winston-Salem Open (Verenigde Staten, ATP 250). Hij moest wel diep gaan tegen wildcard Reilly Opelka (ATP-322).

Met anderhalf uur vertraging door de regen, vatte Bergs afgelopen nacht (avond lokale tijd) zijn wedstrijd aan tegen de ex-nummer 17 van de wereld.

Opelka, die in de zomer van 2022 geblesseerd uitviel en intussen operaties onderging aan zijn heup en pols, speelde pas zijn vierde toernooi van het seizoen.

Zijn gebrek aan wedstrijdritme belette de boomlange Amerikaan (Opelka meet 2m11) niet om er een ware thriller van te maken tegen onze landgenoot, die aanvankelijk domineerde en de eerste set met 6-4 wist binnen te halen.

In set twee draaiden de rollen om en gesteund door het thuispubliek, triomfeerde Opelke dit keer met 3-6.

De eindzege was echter alsnog voor Bergs, die alles uit de kast haalde in een razend spannende derde set. De tiebreak bleek er daarin te veel aan voor Opelka. Bergs liep 6-0 uit, een kloof die niet meer te dichten viel voor de Amerikaan: 7-6 (1).

De wedstrijd duurde 2 uur en 20 minuten en was meteen goed voor de tweede langste partij van de dag.

(lees verder onder de tweets)

In de tweede ronde wacht Bergs de 25-jarige Argentijn Tomas Martin Etcheverry (ATP-34). Bergs’ leeftijdsgenoot is als zesde reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde.

Dubbelen op de US Open

Op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam), waarvan de kwalificaties deze week plaatsvinden, gaat Bergs dit jaar voor een dubbele primeur. Niet alleen maakt de Belg er zijn debuut in het enkelspel, hij zal er ook voor het eerst aantreden in het dubbel.

Bergs (ATP D-634) zal in New York een duo vormen met de 24-jarige Hongaar Fabian Marozsan (ATP-49 en ATP D-549).

(lees verder onder de tweet)

David Goffin

Terug naar Winston-Salem, waar we aan de andere kant van de tabel nog een Belg terugvinden. David Goffin (ATP-92) moet zijn eerste ronde nog spelen en tankte afgelopen week vertrouwen op het ATP Challengertoernooi van Cary (Verenigde Staten, ATP CH 100). Hij mag het nu opnemen tegen de Spanjaard Jaume Munar, de nummer 89 van de wereld.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws