Home » ATP » Goffin en Bergs naar derde ronde in Winston-Salem

Goffin en Bergs naar derde ronde in Winston-Salem

Goffin en Bergs naar derde ronde in Winston-Salem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-90) en Zizou Bergs (ATP-85) hebben zich geplaatst voor de derde ronde in Winston-Salem (Verenigde Staten, ATP 250).

Op het ATP 250-toernooi van Winston-Salem blijven zowel Goffin als Bergs sterk bezig. Ze gingen naar de derde ronde.

Goffin was duidelijk te sterk voor de Italiaan Luciano Darderi (ATP-38), het vijfde reekshoofd. Onze landgenoot breakte twee keer in de eerste set en greep de set met 6-2. De tweede set was spannender maar ook daarin was Goffin de sterkste, deze keer met 6-4.

De zege tegen het nummer 38 is een opsteker voor Goffin en kan hem een boost voor zijn zelfvertrouwen geven. In de derde ronde volgt een duel tegen het twaalfde reekshoofd Arthur Rinderknech (ATP-56).

(lees verder onder de post op tweet)

Bergs kende een moeilijkere strijd in zijn tweede ronde maar knokte zich uiteindelijk naar de zege tegen de 25-jarige Argentijn Tomas Martin Etcheverry (ATP-34), het zesde reekshoofd. De Argentijn greep de eerste set met 6-4 maar Bergs pakte de tweede set met 7-5.

In de beslissende derde set triomfeerde Bergs met 6-3. Na een strijd van 2 uur en 38 minuten stond de Limburger dus in derde ronde. Zijn volgende tegenstander is het Amerikaanse elfde reekshoofd Alex Michelsen (ATP-52), de amper 19-jarige Next Gen speler.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws