Home » Grand Slam » US Open » Zverev out op de US Open: “Het was verschrikkelijk, ik heb zoveel vragen”

Zverev out op de US Open: “Het was verschrikkelijk, ik heb zoveel vragen”

Zverev out op de US Open: “Het was verschrikkelijk, ik heb zoveel vragen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook dit jaar geen grandslamtitel voor Alexander Zverev (ATP-4). Hij verloor op de US Open (Verenigde Staten) in de kwartfinale van Taylor Fritz (ATP-12). “Ik speelde heel slecht, het was verschrikkelijk”, reageerde de Duitser na afloop gelatener dan ooit.

“Ik heb niets gedaan om het te verdienen om deze wedstrijd te winnen. Ik speelde heel slecht. Vooral vanaf de baseline. Serveren en retourneren ging best goed, maar vanaf de baseline speelde ik heel slecht…”, stak Zverev van wal na zijn 6-7 (2), 6-3, 4-6 en 6-7 (3) nederlaag tegen de Amerikaan.

De Duitser, énorm ontgoocheld, liet in zijn analyse geen spaander heel van zichzelf. “Ik kan me niet herinneren dat ik op de Tour ooit zo’n slechte backhands heb geslagen. Ik miste shots die in het midden van de baan kwamen, zonder snelheid… Ik sloeg ze gewoon in het net. Het was verschrikkelijk, absoluut verschrikkelijk.”

Was er ook iets goed aan je spel?
Zverev: “Eigenlijk waren mijn forehand en opslag goed. Maar mijn meest betrouwbare slag, de slag waar ik om bekend sta, de slag die ik niet kan missen, zelfs al maak je me om 3u ‘s nachts wakker om er één te slaan, was vandaag niet goed. Ik heb er eerlijk gezegd geen woorden voor.” (Zverev heeft het over zijn backhand, n.v.d.r.)

Had je dan schrik om je eigen spel te spelen?
“Op een gegeven moment wist ik niet meer wat ik moest doen. Ik had zoveel vragen in mijn hoofd. Ik had absoluut geen idee wat ik moest proberen of waar ik de bal moest plaatsen. En toen ik iets probeerde, ging de bal in het net. Sommige standaard slagen vanaf de basislijn gingen twee meter uit. Ik heb op dit moment geen antwoorden.”

Kan je iets over de prestatie van Fritz zeggen?
“Taylor verdiende het helemaal om te winnen. Ik neem hem niets kwalijk. Hij speelde een erg goede wedstrijd. Ik heb gewoon niets getoond om het te verdienen.”

Het lijkt al even geleden dat je na een wedstrijd zo gefrustreerd was?
“Ja, absoluut. Dit is waarschijnlijk het moment waarop ik het meest boos ben geweest in lange tijd.”

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Meer nieuws