Home » WTA » Osaka maakt samenwerking met Mouratoglou officieel: “Ik hou van zijn manier van coachen”

Osaka maakt samenwerking met Mouratoglou officieel: “Ik hou van zijn manier van coachen”

Osaka maakt samenwerking met Mouratoglou officieel: “Ik hou van zijn manier van coachen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Naomi Osaka (WTA-73) heeft officieel bevestigd dat de Fransman Patrick Mouratoglou haar nieuwe coach is.

Meteen na de aankondiging van de breuk met Wim Fissette, deed het gerucht de ronde dat Mouratoglou de nieuwe coach zou worden van Osaka. Eigenlijk was het enige dat nog ontbrak een officieel statement, en dat kwam er nu van de 26-jarige Japanse zelf.

“Ja, ik noem hem mijn coach”, antwoordde Osaka op een vraag tijdens een persconferentie na een wedstrijd waar Mouratoglou voor het eerst in haar box werd gespot. “Ik wist niet dat er zoveel interesse was in mijn box, maar ja, hij is momenteel mijn coach.”

De Japanse ziet de samenwerking, die enkele weken geleden na de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) tot stand kwam, als een langetermijnproject. “Ik probeer niet betrokken te raken bij korte samenwerkingen. Ik zie het als een lange termijn engagement. Ik hou van zijn manier van coachen en ik denk dat het heel interessant gaat worden.”

Afgeschrikt door Serena Williams

Het feit dat Mouratoglou tien jaar (2012-2022) de coach was van Serena Williams, schrok Osaka in eerste instantie af, geeft ze toe. “Ik denk dat het feit dat hij Serena’s coach was, me ertoe bracht hem te vermijden, simpelweg omdat haar persoonlijkheid zo sterk is. Dat is niet onbeleefd bedoeld, want ik ontdekte dat het niet waar was, maar ik wist niet of hij een goede coach was of dat hij gewoon Serena had getraind.”

“Toen ontmoette ik hem, sprak met hem, en werkte met hem op de baan. Hij is een heel goede coach en ik ben erg blij dat hij dit project heeft aangenomen. Ik zou zeggen dat ik nog steeds een beetje nerveus ben in zijn aanwezigheid. Ik kijk naar de grond als hij me aankijkt. Ik denk dat ik veel meer tijd met hem moet doorbrengen, maar ik voel me beetje bij beetje steeds meer op mijn gemak.”

(lees verder onder de afbeelding)

Serena Williams en Patrick Mouratoglou - © Jimmie48 Tennis Photography
Serena Williams en Patrick Mouratoglou – © Jimmie48 Tennis Photography

“Niets persoonlijks” met Wim Fissette

Gevraagd naar het einde van haar samenwerking met Fissette, sprak de Japanse vol lof. “Wim is een van mijn favoriete mensen, een van mijn favoriete coaches. Het was niets persoonlijks. Er is niets speciaals gebeurd. Ik had gewoon het gevoel dat ik toe was aan verandering. Het is jammer, want ik wilde trofeeën winnen met hem, maar ik ben op een punt in mijn leven waar ik geen spijt wil hebben van dingen. En Patrick leek de persoon te zijn die de kennis had die ik nodig had om te leren.”

Wim Fissette en Naomi Osaka - © Jimmie48 Tennis Photography
Wim Fissette en Naomi Osaka – © Jimmie48 Tennis Photography

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Meer nieuws