Home » European Open » Geerts strijdend onderuit op European Open

Geerts strijdend onderuit op European Open

Geerts strijdend onderuit op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Michaël Geerts (ATP-337) kon zich niet plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij verloor in twee sets van de Fransman Manuel Guinard (ATP-287).

Op de eerste dag van de European Open kwamen al meteen drie Belgen in actie in de kwalificaties. Als eerste landgenoot betrad Antwerpenaar Geerts de Lotto Arena.

Geerts nam het op tegen het Franse achtste reekshoofd Guinard. De Fransman staat vijftig plaatsen hoger op de ATP-ranking. Het werd hun vierde duel, Geerts leidde in de onderlinge duels met 2-1.

Met een sterke opslag begon Guinard, gesteund door een tiental Franse fans, met een love game aan de partij. Geerts had bij 2-2 twee breakpunten maar zijn tegenstander werkte de breakkansen weg. Bij 5-4 vochten Geerts en Guinard een spannende strijd uit op Geerts’ opslag. Onze landgenoot bleef vechten en redde vier setpunten met enkele mooie winners.

Uiteindelijk werd de eerste set beslist in een tiebreak. Daarin kwam Guinard op een 6-2 voorsprong. Geerts redde opnieuw twee setpunten maar moest uiteindelijk met 7-4 het onderspit delven.

In de tweede set breakte Guinard bij 1-1 maar Geerts ging bij 3-2 op zijn beurt door de opslag van Guinard. Bij 4-4 knokte de Fransman zich opnieuw door Geerts’ service en mocht hij serveren voor de match. Guinard maakte het vlot af op zijn opslag waardoor de eerste ronde het eindstation is voor Geerts.

(lees verder onder de Instagrampost en de Tweet)

In de tweede en laatste kwalificatieronde neemt Guinard het op tegen de 31-jarige Alexey Vatutin (ATP-352) die verrassend het Duitse topreekshoofd Yannick Hanfmann (ATP-85) klopte.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws