Home » European Open » Demanet verliest nipt in thriller tegen nummer 88

Demanet verliest nipt in thriller tegen nummer 88

Demanet verliest nipt in thriller tegen nummer 88

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Bijna een grote verrassing op de eerste dag van de European Open (Antwerpen, ATP 250). De 19-jarige Belg Emilien Demanet (ATP-650) won de eerste set tegen tweede reekshoofd  Thiago Seyboth Wild (ATP-88) maar moest uiteindelijk in een driesetter het onderspit delven.

De 19-jarige Belg Demanet kreeg een wildcard van de organisatie en debuteerde hierdoor op het ATP-circuit. In de eerste kwalificatieronde had hij een moeilijke opgave tegen het Braziliaanse nummer 88 Seyboth Wild, het tweede reekshoofd in de kwalificaties.

In het eerste game had onze landgenoot meteen twee breakpunten maar de Braziliaanse favoriet greep het openingsspel. Daarna bleef Demanet knap standhouden tegen het nummer 88 en toonde hij zijn tennistalent met een sterke opslag en mooie winners.

Bij 5-4 knokte Seyboth Wild zich naar een setpunt op de opslag van Demanet maar onze landgenoot werkte de setbal weg. Een spelletje later lukte het wel voor Demanet om zijn tegenstander te breaken. Hij kon zo serveren voor de eerste set.

Bij het eerste setpunt sloeg Demanet een dubbele fout maar daarna klaarde hij de klus bij zijn tweede setpunt. Na een uurtje spelen greep de 19-jarige belofte zo de openingsset met 7-5.

(lees verder onder de Tweet)

In de tweede set bleven Demanet en Seyboth Wild een spannende strijd uitvechten. Onze landgenoot kwam eerst op een break voorsprong maar daarna breakte Seyboth Wild meteen terug. Met breakkansen aan beide kanten bleef het heel spannend. De Braziliaan geraakte gefrustreerd en sloeg met zijn racket.

Een tiebreak besliste de tweede set. Daarin was Seyboth Wild nipt de sterkste met 7-5.

Ook in de derde set keken de vele tennisfans naar een thriller op hoog niveau met veel lange rally’s. Bij 4-4 liet Demanet steken liggen en verloor hij zijn opslag. Seyboth Wild maakte het vervolgens af en triomfeerde zo na 2 uur en 54 minuten met 5-7, 7-6 (5) en 6-4.

(lees verder onder de Tweet)

In de tweede kwalificatieronde neemt Seyboth Wild het op tegen de Est Mark Lajal (ATP-226) die met 6-2 en 6-0 won van de Spanjaard Miguel Damas (ATP-366).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws