Home » ATP » Bailly knalt naar hoofdtabel op European Open

Bailly knalt naar hoofdtabel op European Open

Bailly knalt naar hoofdtabel op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gilles-Arnaud Bailly (ATP-869) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Onze landgenoot won zijn beslissende kwalificatiewedstrijd in twee sets.

Bailly stond in de tweede kwalificatieronde tegenover de 32-jarige Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP-318). Onze landgenoot maakte een vroege break in de eerste set ongedaan en hield aardig stand tegen de voormalige top 20-speler. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin liet Bailly knap tennis zien. Onze landgenoot trok met 7-6 (4) het laken naar zich toe.

Gilles-Arnaud Bailly en Nikoloz Basilashvili - © Betty Stolck (Tennisplaza)
Gilles-Arnaud Bailly en Nikoloz Basilashvili – © Betty Stolck (Tennisplaza)

Bailly startte uitstekend met een vroege break in set twee. Hij wist het een dubbele break te forceren en ging door op zijn elan. Basilashvili wist nog één spelletje te winnen, maar Bailly trok overtuigend met 6-1 aan het langste eind. De wedstrijd duurde 1 uur en 40 minuten.

Bailly : “Dit doet enorm veel deugd na een moeilijke periode”

Voor onze landgenoot is het een opsteker na een moeilijk seizoen. “Ik denk dat dit het beste is dat ik me ooit gevoeld heb, zeker na zo een moeilijke periode. Ik deed de juiste dingen, maar het kwam er maar niet uit. Ik vond mijn spel gewoon niet op gravel, en ook daarna liep het niet super, ik wist niet waaraan het lag. De laatste weken voelde ik wel dat het beter ging en me nu kwalificeren is echt super, dit is een nieuwe start. College tennis was een fijne ervaring, maar nu wil ik er volop voor gaan om prof te worden”, zei Bailly na afloop.

Bailly is de vierde Belg op de hoofdtabel van de European Open naast Zizou Bergs (ATP-69), Raphaël Collignon (ATP-164) en Alexander Blockx (ATP-231). In de eerste ronde neemt Bailly het op tegen de Duitser Daniel Altmaier (ATP-84).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws