Home » Nieuws » Bergs lost verwachtingen in en wint eerste ronde op European Open: “Ben aan een sterk seizoen bezig”

Bergs lost verwachtingen in en wint eerste ronde op European Open: “Ben aan een sterk seizoen bezig”

Bergs lost verwachtingen in en wint eerste ronde op European Open: “Ben aan een sterk seizoen bezig”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-69) heeft zijn eerste ronde op de European Open (België, ATP 250) gewonnen. Hij versloeg de Argentijn Facundo Diaz Acosta (ATP-67). Het werd 7-5 en 6-4.

Bergs, die gisteren nog te spotten was in het DIVA-museum, stond in de eerste set zo goed als de hele tijd op voorsprong. Hij leidde met 4-2, maar toen sputterde de Limburgse motor eventjes.

Hij kwam 4-5 achter, maar mede dankzij de steun van het thuispubliek ging Bergs op en over Acosta. Na exact één uur spelen haalde Bergs de eerste set met 7-5 binnen met een ace.

In de tweede set kwam Bergs 3-4 achter, maar opnieuw liet de charismatische Belg zien hoe goed hij kan presteren onder toejuiching van het publiek.

Na 1 uur en 45 minuten spelen was de 7-5 en 6-4 een feit.

In de tweede ronde speelt de 25-jarige Bergs tegen nog een Argentijn, dit keer tegen het vierde reekshoofd Sebastian Baez (ATP-27).

Bergs: “Ik ben hier met een missie”

Op de persconferentie achteraf reflecteerde Bergs op zijn overwinning.

“Ik voelde me aanvankelijk redelijk zenuwachtig”, verklaarde Bergs. “Dat kwam niet door het publiek, maar vooral door een verschil in materiaalkeuze en mijn racket. Het had dus vooral te maken met externe factoren.”

“Ik kwam vandaag ook meer naar het net. Het is belangrijk om voorwaarts te spelen, maar wel op de juiste bal. Ik wil me constant verbeteren.”

Voor zijn volgende wedstrijd tegen de hoger geplaatste Baez voelt Bergs zich niet de underdog: “Ik speel erg goed op indoor hardcourt, hij haalde vooral goede resultaten op gravel.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws