Home » European Open » Lehecka voorbij Giron naar finale European Open

Lehecka voorbij Giron naar finale European Open

Lehecka voorbij Giron naar finale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jiri Lehecka (ATP-33) heeft zich geplaatst voor de finale van de European Open in Antwerpen (ATP 250). Hij klopte Marcos Giron (ATP-47) in drie sets.

In de tweede halve finale in Antwerpen speelden twee reekshoofden tegen elkaar: vijfde reekshoofd Lehecka en achtste reekshoofd Giron. Lehecka was in de kwartfinale te sterk voor tweede reekshoofd Stefanos Tsisipas (ATP-11), terwijl Giron de laatste Belg Zizou Bergs (ATP-69) opzijzette.

Beide spelers tennisten op hoog niveau en trakteerden de fans op mooie rally’s. In de eerste set breakte Lehecka in het derde game en gaf hij Giron geen breakkansen. De Tsjech greep de eerste set met 6-3 na 38 minuten.

In een spannende tweede set gaf Giron zich niet gewonnen. In het begin van de set kon de Amerikaan meer druk zetten op de opslag van Lehecka en kreeg hij drie breakpunten in de eerste en de derde game. De Tsjech werkte de breakballen echter telkens weg met een sterke opslag.

Bij 5-4 klaarde Giron wel de klus en ging de Amerikaan door de opslag van Lehecka. Met 6-4 kwam het achtste reekshoofd zo langszij.

In de beslissende derde set verzilverde Lehecka meteen een breakbal in de eerste game. De Tsjech ging bij 3-1 een tweede keer door de opslag van Giron. De Amerikaan kon niet meer terugkeren, Lehecka maakte de partij af met 6-2.

Lehecka neemt het in de finale op tegen Roberto Bautista Agut (ATP-60) die Hugo Gaston (ATP-77) klopte in zijn halve finale. Het wordt hun vijfde duel. Bautista Agut leidt in de onderlinge duels met 3-1 maar Lehecka won op de Beijing Open wel hun laatste confrontatie.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws