Home » ATP » Goffin knokt zich naar kwartfinale in Basel

Goffin knokt zich naar kwartfinale in Basel

Goffin knokt zich naar kwartfinale in Basel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-53) heeft de kwartfinale bereikt op het ATP-toernooi van Basel (Zwitserland, ATP 500). Hij klopte het vijfde reekshoofd.

Goffin verloor in de kwalificaties maar werd opgevist als lucky loser in Basel. In zijn eerste ronde ging hij voorbij de Italiaan Matteo Arnaldi (ATP-37).

In de tweede ronde moest onze landgenoot aan de bak tegen vijfde reekshoofd Ugo Humbert uit Frankrijk (ATP-16). Het werd een spannend duel.

Goffin had in de eerste set al snel een break achterstand. Humbert liet Goffin niet terugkeren en greep de set met 6-3.

De tweede set verliep helemaal anders. Goffin breakte en liep uit tot 3-0. Humbert kon nog een spel winnen maar Goffin won heel vlot de set met 6-1.

In de derde set vochten Goffin en Humbert een spannende strijd uit. Bij 4-4 had Goffin vijf breakpunten maar hij kon het niet afmaken.

Uiteindelijk besliste een tiebreak de partij. Humbert kwam op een 6-4-voorsprong en had drie matchballen. Goffin redde echter de drie matchpunten en maakte de partij af bij zijn eerste matchpunt: 9-7 in de tiebreak.

In de kwartfinale treft Goffin het Deense vierde reekshoofd Holger Rune (ATP-14) of de Zwitserse wildcard Dominic Stricker (ATP-258). Andrey Rublev (ATP-7) speelt als topreekshoofd in Basel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws