Home » Grand Slam » Australian Open » Flipkens en Wickmayer snel onderuit in Melbourne

Flipkens en Wickmayer snel onderuit in Melbourne

Flipkens en Wickmayer snel onderuit in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 3 van de Australian Open is onze Belgische meisjes fataal geworden. Onder tropische temperaturen gingen zowel Kirsten Flipkens (WTA-18) als Yanina Wickmayer (WTA-63) verrassend onderuit in de tweede ronde. Hiermee zit de Australian Open er op voor de Belgische deelnemers in het enkelspel.

Flipkens, het 18e reekshoofd, moest aantreden tegen thuisspeelster Case Dellacqua (WTA-120) in de Hisense Arena. ‘Flipper’ worstelde in de eerste set vooral met haar service, en verloor de eerste set met 3-6. In de tweede set kon ze geen vuist meer maken, en verloor ze 6 spelletjes op rij. Exit Flipkens dus na 1 uur en 3 minuten in de tweede ronde, vorig jaar haalde ze in Melbourne nog de laatste 16.

Ook Wickmayer voor Wickmayer, die afgelopen week kampte met ziekte, werd de tweede ronde een teleurstelling. Ze verloor met 6-1 6-1 van de Amerikaanse Alison Riske (WTA-53). Wickmayer haalde vorig jaar de derde ronde.

Zowel Flipkens als Wickmayer komen wel nog in actie in het dubbelspel. Flipkens dubbelt samen met de Nederlandse Kiki Bertens, in de eerste ronde ontmoeten ze Lucie Hradecka en Michaella Krajicek. Wickmayer vormt een duo met de Slovaakse Dominika Cibulkova, zij treden aan tegen Timea Babos en Petra Martic.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws