Home » Grand Slam » US Open » US Open dag negen: Serena klopt Venus en is twee zeges verwijderd van record

US Open dag negen: Serena klopt Venus en is twee zeges verwijderd van record

US Open dag negen: Serena klopt Venus en is twee zeges verwijderd van record

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag negen op de US Open stond in het teken van de kwartfinales. De meeste aandacht ging naar het duel tussen Serena (WTA-1) en Venus (WTA-23) Williams.

Matches of the day

Serena en Venus ontmoetten elkaar voor de 27ste keer in hun carrière. Vijftien keer haalde Serena het van haar oudere zus. Hun laatste duel dateert van twee maanden geleden op Wimbledon. Toen won Serena in twee sets.

Gisteren werd het opnieuw een titanenstrijd. De eerste set ging met 6-2 naar de nummer één van de wereld. Venus stelde in de tweede set orde op zaken en won de set met 6-1. In de beslissende set was het opnieuw Serena die het spel dicteerde en het haalde met 6-3.

Serena is aan een indrukwekkende reeks bezig en is al 33 wedstrijden ongeslagen op de grandslamtoernooien. Wint ze de halve finale en de finale van de US Open, dan evenaart ze het record van Steffi Graf in 1988 om vier grandslamtoernooien in één kalenderjaar te winnen.

In de halve finale zal Serena het opnemen tegen de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-43). De 32-jarige Vinci versloeg in de kwartfinale de Française Kristina Mladenovic (WTA-40) in een spannende driesetter: 6-3 5-7 6-4. De Française toonde overigens een knap staaltje jongleren met een tennisbal.

 

Bij de mannen was er de clash tussen titelverdediger Marin Cilic (ATP-9) uit Kroatië en de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-18). Cilic won de eerste twee sets met 6-4 en leek op weg naar een vlotte zege tegen Tsonga. De Fransman vocht zich terug in de wedstrijd en won de twee volgende sets met 6-3 en 7-6. Na meer dan vier uur spelen haalde Cilic het in de beslissende set met 6-4.

Cilic zal het in de halve finale opnemen tegen de nummer één van de wereld, Novak Djokovic. De Serviër versloeg de Spanjaard Feliciano Lopez met 6-1 3-6 6-3 en 7-6.

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws