Home » Geen categorie » Bemelmans mist nipt hoofdtabel in Basel

Bemelmans mist nipt hoofdtabel in Basel

Bemelmans mist nipt hoofdtabel in Basel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-92) is er niet in geslaagd om de hoofdtabel van het ATP-toernooi van Basel (€ 2 022 300) te bereiken. Hij verloor nipt van de Serviër Dusan Lajovic (ATP-89) in drie sets. om een plaats op de hoofdtabel. David Goffin (ATP-16) komt wel nog in actie in Zwitserland.

Na zijn knappe zege tegen het Spaanse tweede reekshoofd Albert Ramos-Vinolas (ATP-58), moest Bemelmans aan de bak tegen Lajovic. Vorig jaar versloeg de Serviër onze landgenoot tijdens de kwalificaties van Indian Wells. Bemelmans begon goed aan de wedstrijd en haalde de eerste set via de tiebreak binnen: 7-6(3).

In de tweede set mocht Bemelmans serveren voor de wedstrijd, maar hij werd teruggebroken. Ook in de tiebreak kwam hij op twee puntjes van de overwinning, maar het was Lajovic die met 6-7(5) de wedstrijd in evenwicht bracht. De Serviër ging door op zijn elan en won ook set drie met 4-6.

Geen hoofdtabel voor Bemelmans, die nu terug naar België keert alvorens zijn titel te verdedigen in Eckental. Goffin komt wel nog in actie in Basel, hij ontmoet de Italiaan Andreas Seppi (ATP-28) in de eerste ronde. Onze landgenoot versloeg Seppi in Peking eerder dit jaar.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws