Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16 Preview dag 15: titanen strijden om eerste titel in Parijs

#RG16 Preview dag 15: titanen strijden om eerste titel in Parijs

#RG16 Preview dag 15: titanen strijden om eerste titel in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De regen was dit jaar de grote spelbreker op Roland Garros, het programma liep vertraging op en de tennisfans stuurden hun kat naar Parijs. Toch krijgt het tweede grandslamtoernooi op zondag een droomfinale tussen nummer één Novak Djokovic en nummer twee Andy Murray.

Matches of the day

De Schot begon aarzelend in Parijs, zowel tegen Radek Stepanek (ATP-128) als tegen de relatief onbekende Mathias Bourgue (ATP-164) balanceerde hij op de rand van de afgrond. Maar Murray herpakte zich en liet tegen Richard Gasquet (ATP-12) en Stan Wawrinka (ATP-4) knap tennis zien. Hij bereikte voor het eerst in zijn carrière de finale van de ‘French Open’, en kan zo Fred Perry opvolgen die in 1935 het toernooi won en in 1937 de finale speelde.

Djokovic speelde een erg solide toernooi en liet enkel in de vierde ronde een setje liggen tegen Roberto Bautista Agut (ATP-16). De Serviër staat voor de vierde keer in de finale van Roland Garros, hij verloor tweemaal van Rafaël Nadal (ATP-5) en éénmaal van Wawrinka. Djokovic verzamelde reeds elf grandslamtitels, maar won Roland Garros nog nooit.

Djokovic en Murray zijn leeftijdsgenoten, ze zijn allebei 29 jaar oud, en in onderlinge ontmoetingen staat het 23-10 voor de Serviër. Voor beiden is het een unieke gelegenheid om in Parijs met de titel aan de haal te gaan. Dit jaar speelden ze reeds drie keer tegen elkaar, Murray verloor in Melbourne en Madrid, maar versloeg Djokovic in Rome op zijn verjaardag. “Het is erg moeilijk om Roland Garros te winnen, Roger Federer heeft er lang over gedaan om dit toernooi op zijn erelijst te zetten. Zowel voor Djokovic als voor mezelf staat er veel op het spel, we hebben al erg spannende wedstrijden uitgevochten in Grand Slams, ik ben er zeker van dat zondag opnieuw een topmatch wordt”, vertelde Murray.

De mannenfinale wordt zondag om 15u gespeeld op Philippe-Chatrier, na de dubbelfinale bij de vrouwen. Daarin nemen Ekaterina Makarova (WTA D-15) en Elena Vesnina (WTA D-9) uit Rusland het op tegen de Franse tandem Caroline Garcia (WTA D-8) en Kristina Mladenovic (WTA D-11).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws