Home » Geen categorie » Ziekte dwingt Muguruza tot opgave, drie vrouwen strijden om nummer één positie

Ziekte dwingt Muguruza tot opgave, drie vrouwen strijden om nummer één positie

Ziekte dwingt Muguruza tot opgave, drie vrouwen strijden om nummer één positie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Krijgen we maandag andermaal een nieuwe nummer één bij de vrouwen? Het zou zomaar kunnen, want Garbiñe Muguruza (WTA-1) moest gisteren op het WTA-toernooi van Peking (China, $ 7 027 063) door ziekte in de eerste ronde opgeven.

In haar eersterondepartij tegen de Tsjechische Barbora Strycova gaf Muguruza er bij een 1-6 0-2 achterstand de brui aan. “Ik wil nooit opgeven, maar ik kon vandaag gewoon niet ten volle mijn kansen verdedigen. Vorige week heb ik in Wuhan een virus opgelopen, verder tennissen was geen optie meer”, zei de Spaanse na afloop.

De vroege uitschakeling van Muguruza is wel goed nieuws voor Simona Halep (WTA-2), Elina Svitolina (WTA-3) en Karolina Pliskova (WTA-4). Alledrie maken ze kans om maandag helemaal bovenaan te prijken op de wereldranglijst. En de opgave is duidelijk: wie de China Open wint, wordt de nieuwe nummer één. Voor Halep en Pliskova kan ook een finaleplaats voldoende zijn. Als Svitolina het toernooi niet wint, volstaat het voor Halep en Pliskova om de finale te halen. Ze mogen het dan tegen elkaar uitvechten in de halve finales.

Halep moet donderdag in de achtste finales dan wel al eerst zien af te rekenen met niemand minder dan Maria Sharapova (WTA-104). Vorige maand was de Russin op de US Open nog te sterk voor de Roemeense. Pliskova neemt het donderdag dan weer op tegen Sorana Cirstea (WTA-44). Svitolina tot slot kijkt morgen al Ashleigh Barty (WTA-23) in de ogen, een duel van de zestiende finales nog.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws