Home » Grand Slam » Aantal toeschouwers op Roland Garros drastisch beperkt

Aantal toeschouwers op Roland Garros drastisch beperkt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Amper twee dagen voor de start van Roland Garros wordt het aantal toeschouwers per dag nog drastisch ingeperkt. Slechts 1 000 toeschouwers per dag mogen aanwezig zijn in Parijs.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Geen 5 000 toeschouwers per dag, maar amper 1 000 en dat op enkele dagen voor de start van Roland Garros. Aanvankelijk was er wat verwarring dat er slechts 1 000 personen inclusief spelers, trainers, personeel etc. aanwezig mocht zijn, maar het gaat wel degelijk om 1 000 personen bovenop de accreditaties.

Voor wie een ticket kocht, worden het spannende tijden. Per dag worden 750 gelukkigen uitgeloot. Daar bovenop zijn er 200 tickets voor de partners en sponsors en 50 tickets voor de federaties.

“Financieel is het een grote klap om al die tickets terug te betalen, maar we kiezen er toch voor om toch heel beperkt publiek toe te laten. Beter 1 000 fans, dan niemand. Voor de miljoenen kijkers is het toch leuker om te kijken met de ambiance van wat publiek, in plaats van achter gesloten deuren. Ook al was dat logistiek makkelijker”, aldus Stéphane Morel van de FFT.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS